En Sıcak Konular

Yağmur şiddeti artarak devam edecek

23 Haziran 2015 11:47 tsi
Sağanak yağışlar başladı yeni hava durumu raporları şok etti. Anadolu Yakası'nda başlayan yağmur 08.00'de Marmara'yı etkisi altına aldı. İstanbul hava durumu saat 18.00'e kadar yağışlı olacak.

Sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur özellikle İstanbul'da etkisini arttırarak devam ediyor. Hava durumu raporlarına göre yağışlar şiddetini zaman zaman arttırarak, saat 18.00'e kadar devam edecek. Sıcaklıklar 3 derece birden azalacak. İstanbul hava durumu için meteoroloji alarm verdi. Özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olan şiddetli yağmur tüm Marmara'yı sabahın erken saatlerinde etkisi altına aldı. Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Bolu, Kırıkkale, Bilecik, Kayseri, Niğde, Yozgat, Kastamonu, Ordu, Artvin, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde, Yozgat, Kastamonu, Ordu, Artvin ve Ardahan 'da da hava durumu raporları gökgürültülü sağanak yağışlı.

İSTANBUL İÇİN ALARM!

İstanbul Radarından alınan son görüntülere göre; İstanbul Anadolu Yakasında devam eden ve lokal olarak kuvvetli olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ilerleyerek önümüzdeki saatlerde Boğaz çevresinde ve Avrupa Yakasında da görülmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (yerel kuvvetli yağış, lokal dolu ve yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar)vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


METEOROLOJİ SAAT VERDİ!

Meteorolojinin sitesinde paylaşılan bilgilerde yağışların saat 18:00'e kadar devam edeceği belirtildi.


İSTANBUL'DA YOLLAR KAPANDI!

İstanbul'da geçtiğimiz saatlerde başlayan şiddetli yağış Anadolu Yakası'nı etkisi altına almış durumda. İstanbul E-5 karayolu Kartal-Cevizli mevkiinde yolda kalan araçlar nedeniyle her iki istikamet trafiğe kapandı.

BU İLLERE KRİTİK UYARI

Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinde Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Bolu ile bugün Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Düzce, Karabük, Bolu ile Zonguldak ve Bartın'ın iç kesimleri), Ankara, Kırıkkale ve Sakarya'nın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı evleri su bastı.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde, Yozgat, Kastamonu, Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı, Kırıkkale ve Afyonkarahisar çevreleri ile Sakarya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Hatay çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BU İLLERE SAĞANAK YAĞIŞ VURACAK!

Bugün Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Bolu Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Kırıkkale ve Sakarya'nın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yerel kuvvetli yağışlarla ilgili bilgi verildi.


Açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinde Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Bolu ile yarın Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Düzce, Karabük, Bolu ile Zonguldak ve Bartın'ın iç kesimleri), Ankara, Kırıkkale ve Sakarya'nın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Sağanak yağışa bağlı sel ve su baskını görülebileceği ifade edilen açıklamada, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama gibi durumlara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,690 µs