En Sıcak Konular

Bank Asya ortaklarından bir günde 30 dava

23 Haziran 2015 10:56 tsi
Bank Asya'nın BDDK'nın hukuksuz kararıyla TMSF tarafından işgal edilmesinin ardından bankanın ortaklarının hukuk mücadelesi sürüyor.

Bankanın kurucu ortaklarından 30'u, BDDK kararının iptaline ilişkin, ‘yürütmeyi durdurma' talebiyle dün Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne 30 ayrı dava açtı. Ortakların avukatı Süleyman Taşbaş, seçimlerden sonra yargının artık normal karar verebileceğini ümit ettiklerini söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine ilişkin verdiği hukuksuz karar hakkında banka ortaklarının sürdürdüğü hukukî mücadele devam ediyor. Bankanın kurucu ortaklarından 30'u, dün BDDK kararının ‘yerinde olmadığı' gerekçesiyle işleminin iptaline ilişkin, “yürütmeyi durdurma” talebiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne 30 ayrı dava açtı. Kurucu ortaklardan 70'i daha önce benzer şekilde 70 dava açmıştı. Bu başvurunun ardından ortakların BDDK'nın hukuksuz kararının durdurulması istemiyle açtığı dava 100'e tamamlandı. Açılan davalar hakkında bilgi veren Bank Asya'nın A grubu ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş, seçimlerin ardından, yargı üzerindeki baskının azalmış olabileceğine işaret ederek, Bank Asya'nın açtığı davalara ilişkin yargının bundan böyle normal karar verebileceğine dikkat çekti. BDDK'nın aldığı kararın her yönü ile hukuka aykırı olduğuna vurgu yapan Taşbaş, mahkemeye yaptıkları başvuru dilekçelerinde hukuksuz kararlarda belirtilen hususlara ilişkin somut belgelere dayanan sayfalarca cevap verdiklerini aktardı. Hukukun tecelli edeceğine inandıklarını ifade eden Taşbaş, “BDDK kararında, Bank Asya'nın şeffaf yapısından bahsediliyor. Bu şeffaflığı, Bank Asya her yönü ile diğer bankalardan daha fazla sağlamıştır. Bunu, defalarca dile getirdik. BDDK'nın belirttiği hususlara karşın somut makul cevaplarımız var. Kısa sürede de olumlu bir kararın çıkacağını düşünüyoruz.” dedi.

Taşbaş, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin deşifre ettiği Bank Asya'nın TMSF'ye devrine ilişkin BDDK'nın hazırladığı rapor hakkında da değerlendirmede bulundu. Deşifre edilen rapor hakkında, “İçi boş bir karar ve buna istinaden hazırlanan raporda içi boş bir rapor!” değerlendirmesini yapan Taşbaş, bankada görev yapan murakıpların Bank Asya'nın bankacılık faaliyetlerine aykırı bir faaliyetini tespit edemediğinden ‘ısmarlama raporla' BDDK'nın Bank Asya'yı TMSF'ye devreden kararı aldığını belirtti. Taşbaş, hangi rapor hazırlanırsa hazırlansın, hukuksuzluğun bir kılıfının olamayacağını, Bank Asya hakkında adaletin kısa sürede tecelli edeceğini sözlerine ekledi.


Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,174 µs