En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu‘ndan Bahçeli‘ye yeni teklif

23 Haziran 2015 08:54 tsi
Kılıçdaroğlu‘ndan Bahçeli‘ye yeni teklif Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye 'Başbakanlık' teklifinden olumsuz yanıt aldı fakat, MHP ile koalisyon hedefinden vazgeçmedi.

Kılıçdaroğlu Bahçeli'ye, "13 yıl sonra elimize iktidar olma fırsatı geçti, vaatlerimizi gerçekleştirelim 2 yıl sonra erken seçime gidelim" teklifinde bulunacak.

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye koalisyon için Başbakanlık koltuğunu teklif ettikten sonra ret cevabı alan CHP, AK Partisiz hükümet ısrarını sürdürüyor. Koalisyona ilişkin 14 prensip açıklayan ve bu prensiplerde çözüm sürecine yer vermeyerek MHP'ye göz kırpan CHP,  bu sefer MHP'den 2 yıl isteyecek. CHP, MHP'ye “13 yılın ardından elimize bir fırsat geçti. AK Parti'nin iktidarda olmadığı bir hükümeti kurma fırsatını geri tepmeyelim. En azından emekliye çift ikramiye, asgari ücretin artırılması, taşeron sisteminin kaldırılması gibi halka vadettiğimiz ortak vaatlerimizi gerçekleştirmek için en azından 2 yıl iktidar olalım. Sonra seçime gideriz” diyecek.

Yapılacak tüm hamlelere rağmen MHP'yi ikna edememesi durumunda CHP, AK Parti'ye karşı koalisyonda nasıl bir yol izleneceğine ilişkin de çalışmalarını sürdürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, önceki günlerde iddialar için 'hayır' demesine rağmen, CHP'nin dönüşümlü başbakanlıkta ısrarcı olacağı öğrenildi.

Ayrıca CHP'nin AK Parti'ye koalisyon şartı olarak meclis başkanlığı için de dönüşümlü başkanlık formülünü önereceği ifade ediliyor. Bakanlıkların eşit oranda partiler arası paylaştırılmasını AK Parti'ye koalisyon şartı olarak sunmayı planlayan CHP'nin bu talebini ise biraz yumuşatacağı konuşuluyor. CHP'nin aynı oranda olmasa da birbirine yakın sayıda bakanlık isteyeceği kaydediliyor.

Türkiye



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,894 µs