En Sıcak Konular

Yemen'de Husilerle çatışma

23 Haziran 2015 08:37 tsi
Yemen'in Taiz kentinde Husiler ile halk direniş güçleri arasındaki çatışmalarda 10'u Husi militanı 17 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Taiz kentinin Cebel Cerra bölgesinde halk direniş güçleri ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar çıktı.
 
Çatışmalarda 2'si halk direniş güçlerinden, 10'u Husi militanı 12 kişi hayatını kaybetti, halk direniş güçlerinden 10 kişi yaralandığını dile getirdi.
 
El-Cumhuri Mahallesi ile 26 Eylül Caddesi'nde  çıkan çatışmalarda da 5 kişi hayatını kaybetti.
 
Koalisyon güçlerinin hava saldırısı
 
Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin, Yemen’in Hacce kentinde Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) ait hedeflere hava saldırıları düzenlediği bildirildi.
 
Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, koalisyon güçleri Yemen'in Suudi Arabistan sınırında bulunan Hacce kentinin Abes ilçesinde Husilere ait 25. Meka Tugayı'na 8 hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi ve alevler yükseldi.
 
Koalisyon güçlerinin ayrıca sınırdaki Harad ilçesinden Suudi Arabistan'a sızmaya çalışan Husi militanlarına da hava saldırıları düzenlediği kaydedildi.
 
Umman'ın arabuluculuk yaptığı iddiası
 
Umman'ın, Ensarullah Hareketi'nin, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tarafından geçici başkent ilan edilen Aden'den çekilmesi için gizli arabuluculuk yaptığı öne sürüldü.
 
İsmini vermek istemeyen üst düzey bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Umman'ın, Husilerin ülkenin güneyindeki Aden'den çekilmesi için gizli arabuluculuk yaptığını, Husilerin ise kenti Cumhurbaşkanı Hadi ve Suudi Arabistan yanlısı olmayan Güneyli liderlere teslim etmeyi şart koştuğunu ileri sürdü.
 
Yetkili, Cenevre'den dönen Husi heyetinin, Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi ile bir araya gelerek, Cenevre'deki müzakerelerin başarısızlığı ile Yemen'deki kanın durdurulması konularını görüştüklerini dile getirdi.
 
Bu arada Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine katılmayan Umman, Husiler ile arasındaki güçlü ilişkilerden istifade ederek Yemen'deki savaşı durdurmak için diplomatik çaba harcıyor.

aa


Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs