En Sıcak Konular

Baykal'dan CHP'lilere sitem

23 Haziran 2015 08:17 tsi
Baykal'dan CHP'lilere sitem CHP'nin ilk grup toplantısında söz alan Baykal, başkanlığının engellendiğini ileri sürerken "Yazıklar olsun" ifadesini kullandı.

CHP, yeni döneme de krizle başladı. CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmeyle başlayan kriz dün Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekilleriyle yaptığı koalisyon seçeneklerine ilişkin toplantıya da damgasını vurdu. Başkanlığının engellendiğini ileri süren Baykal,"Yazıklar olsun" ifadesini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu koalisyon seçenekleriyle ilgili istişare toplantılarını dün 25. dönem milletvekilleriyle sürdürdü. Kılıçdaroğlu koalisyon konusunda MHP'nin tavrının çok sert olduğunu dile getirirken "ilkelerimiz bizim için önemlidir. İlkelerde anlaşırsak AKP'yle de hükümet kurabiliriz" dedi. Toplantıda söz alan Deniz Baykal, Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi anlatırken Kılıçdaroğlu'nun görüşme konusunda kendisini aramadığına yönelik sözlerini eleştirdi. Baykal'ın Kılıçdaroğlu'nu aradığına ilişkin kayıtları da gösterdiği öne sürüldü. Baykal'ın konuşması sırasında bazı milletvekillerinin oturduğu yerden bağırdığı ve tepki gösterdiği kaydedildi. Baykal'ın ise "Genel başkana ulaşmaya çalıştım, ulaşamadım. Partinin çıkarlarına aykırı davranmadım. Bundan dolayı benim Meclis başkanlığım tehlikeye girdi. Yazıklar olsun" ifadesini kullandığı öğrenildi.

KESİCİ VE KOÇ'UN İSMİ ÖNE ÇIKTI
 
Genel seçimlerin ardından koalisyon formülü olarak 'CHP-MHP ve HDP'li hükümet seçeneğini ortaya atan ancak MHP lideri Devlet Bahçeli'den gelen sert açıklamalarla geri adım atan CHP'de, koalisyon seçeneklerinin yanı sıra Meclis Başkanlığı'na aday gösterilecek isim üzerinde de değerlendirmeler sürüyor. Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşme ve sonrasında Kılıçdaroğlu'ndan gelen sert mesajlar nedeniyle Meclis Başkanlığı'na adaylık için şansını kaybettiği yorumları yapılırken kulislerde İlhan Kesici ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un adı öne çıkıyor.
 
Sabah



Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,734 µs