En Sıcak Konular

Açılışta ucuzluk, izdihama dönüştü; satışlar durduruldu

26 Eylül 2007 00:03 tsi
Avrupa'da 14 ülkede 470 mağazası bulunan ve Türkiye'de ilk mağazasını Ümraniye'de açan elektronik marketi Medıa Markt'ın açılışında, ucuz fiyatlar yüzünden izdiham yaşandı.

İlk mağazasını 1979 yılında açan, 1996 yılında Metro Group'a katılan, 1989 yılından itibaren neredeyse her yıl bir ülkede mağaza açan ve 14 ülkede 470 mağazası bulunan elektronik marketi Media Markt'ın Türkiye'deki ilk mağazası, Ümraniye'deki İnkılap Mahallesi Balkan Caddesi'nde açıldı.

MÜŞTERİLER BİNADAN ÇIKMAYINCA BİBER GAZI SIKILDI

Saat 08.00'de açılan 2 katlı mağazaya girerek kampanyalı ürünlerden satın almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. İzdiham yaşanmaması için gruplar halinde içeri alınan müşterilere, bir süre sonra dışarı çıkmamaları üzerine görevlilerce biber gazı sıkıldı.

Bir grubun içerde alış veriş yaptığı sırada dışarıdakilerin içeri girmemesi amacıyla kapıları kapatılan mağazaya girmek için gelenlerin mağaza dışında oluşturduğu kuyruğa katılmak istemeyen bazı kişilere de köpekli güvenlik görevlilerince müdahale edildi. Bu sırada eğitimli köpeği görüntü almaya çalışan basın mensuplarına yönelten bir güvenlik görevlisi ile basın mensupları ve vatandaşlar arasında tartışma yaşandı.

Mağaza yetkilileri, kampanyalı ürün satın almak için mağazaya gelenlerin neden olduğu izdihamı önlemek için başvurdukları tedbirlerin yeterli olmadığını ifade ederek, mağazaya girmek isteyenleri, ürün kalmadığı yönünde anons yapmalarına rağmen ikna edemediklerini bildirdiler.

YARIM SAATLİK ALIŞ VERİŞ

Zaman'ın haberine göre, fiyatların ucuzluğu dolayısıyla talep gören mağazada, piyasa değeri 3 bin 500 YTL olan plazma televizyonlar 1500 YTL'ye, 1300 YTL'lik dizüstü bilgisayar 666 YTL'ye, 340 YTL'lik büro tipi buzdolabı 90 YTL'ye satıldı.

Müşterilerin özellikle ilgi gösterdiği 800 diz üstü bilgisayar ile 5 bin 300 televizyonun yaklaşık yarım saatte satıldığı bildirildi.

Mağazadaki izdiham, satışların durdurulduğunun anons edilmesinin ardından müşterilerin mağazadan ayrılmasıyla sona erdi.

Öte yandan, şehir dışından gelenlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin otomobilleriyle mağazaya gelmesi yüzünden çevredeki yollarda trafik sıkışıklığı yaşandı.



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,613 µs