En Sıcak Konular

Karpuzu iftarla sahur arasında tüketin

22 Haziran 2015 14:08 tsi
Karpuzu iftarla sahur arasında tüketin Uzmanlar, karpuzu iftar ile sahur arasında midenin nispeten rahatladığı aç bir zaman diliminde yenmesini tavsiye etti.

Karpuzun iyi bir lif ve sıvı kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, Ramazan ayı süresince karpuz tüketilmesi gerektiğini söyledi. Uzmanlar, karpuzu iftar ile sahur arasında midenin nispeten rahatladığı aç bir zaman diliminde yenmesini tavsiye etti.

Yazın vazgeçilmez meyveleri arasında bulunan karpuzun faydasından tam yararlanmak için doğru zamanda tüketilmesi gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Türkel, karpuzun oldukça besleyici bir meyve olduğunu belirterek, bu meyvenin lif ve sıvı yönünden zengin olduğunu kaydetti. Bu sebeple karpuzun bağırsak hareketlerini düzenlemeye ve kilo vermeye yardımcı olduğunu dile getiren Türkel, ayrıca karpuzun yağ ve kolesterol içermediğini vurguladı. Karpuzun sıvı yönünden de çok zengin olduğunun altını çizen Türkel, “Ramazan'da sıvı alımı çok önemli. Ne yazık ki yeterince su tüketmiyoruz. Suyun yerini hiçbir şey tutmaz ancak vücudun susuz kalmaması için sulu gıdalar tüketilmesinde büyük fayda var. İşte karpuz sıvı yönünden en zengin meyvelerin başında geliyor. Karpuz böbrekleri çalıştırıyor, idrarı düzenliyor." bilgisini verdi.
 
VİTAMİN DEPOSU
 
Karpuzun aynı zamanda zengin C ve B vitamini içerdiğini, bu yönünün pek bilinmediğine dikkat çeken Türkel, “Karpuz B ve C vitamini yönünden de zengin bir meyve. Bu da vücuda zindelik, canlılık veriyor. Yorgunluğu engelliyor. Ayrıca karpuz antioksidan özelliği ile de kanserden koruyor. Karpuz çekirdeği içinde bulunan 'cucurbocitrin' adlı madde kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Yine çekirdekte bulunan 'Likopen' maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor. Çekirdeklerinin mideye herhangi bir zararı yok. Tam fayda sağlamak için karpuzu tüketirken çekirdekleriyle birlikte nispeten aç bir zamanda tüketmek ve çekirdekleri dişlerimizle kırmakta fayda var.” tavsiyesinde bulundu.

(CİHAN) 

Bu haber 1,274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,601 µs