En Sıcak Konular

Davutoğlu Darülaceze sakinleriyle buluştu

22 Haziran 2015 12:39 tsi
Başbakan Davutoğlu Darülaceze sakinlerine ''Sizlere hizmet etmek, bizim için en önemli vazife, en şerefli görevdir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Darülaceze sakinlerine, "Sizlere hizmet etmek, sizlerin bu kurumda en iyi şekilde rahat etmenizi sağlamak için elimizden geleni yapmak , bizim için en önemli vazife, en şerefli görevdir. Çünkü hepimiz, sizler nezdinde kendi annemizi, kendi babamızı görüyoruz.  Ben, hem annesini hem babasını kaybetmiş bir evladınız olarak şimdi buraya gelip sizlerle tokalaşıp elinizi öptükten sonra eminim ki artık onlarca annem, onlarca babam var'' diye seslendi.
 
Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'nun yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Okmeydanı'ndaki Darülaceze Başkanlığı'nda verilen iftar yemeğine katıldı.
 
Darülaceze sakinleriyle tek tek tokalaşan Davutoğlu, bazı yaşlıların elini öptü.
 
Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, ''Sizlere hizmet etmek, sizlerin bu kurumda en iyi şekilde rahat etmenizi sağlamak için elimizden geleni yapmak, bizim için en önemli vazife, en şerefli görevdir. Çünkü hepimiz sizler nezdinde kendi annemizi, kendi babamızı görüyoruz.  Ben hem annesini hem babasını kaybetmiş bir evladınız olarak şimdi buraya gelip, sizlerle tokalaşıp, elinizi öptükten sonra eminim ki artık onlarca annem, onlarca babam var. Ve eminim arkamızdan bizlere dua etmeye devam edeceksiniz'' ifadelerini kullandı.
 
Bu kapıdan giren herkesin Darülaceze sakinlerinden aldığı o irfan dersiyle, büyük bir üniversiteyi bitirmiş gibi buradan ayrılacağını vurgulayan Davutoğlu, "Sizler yürüyen hayatsınız, sizler yaşayan tecrübesiniz, sizler biraz önce masada gördüğüm gayet zarif ve güzel İstanbul terbiyesiyle bu şehrin manevi mimarlarısınız, ahlak mimarısınız. Allah sizlere uzun ömür versin, sizlere hizmet etmeyi de bizlere hep nasip eylesin'' dedi.
 
Davutoğlu ve eşi, bazı engelli vatandaşlarla da ilgilenerek, fotoğraf çektirdi.
 
İftarın ardından kurumun bahçesinde tavla oynayan iki Darülaceze sakinine selam veren Davutoğlu, ''Kim yeniyor?'' diye sordu. Daha oyunun başlamadığını söyleyen yaşlının elinde sigara olduğunu fark eden Davutoğlu, ''Sigara zarar vermiyor mu?'' sorusunu yöneltti. Aldığı ''Tabutta bırakacağız'' cevabı üzerine Davutoğlu güldü.
 
Şark Odası'nda ve kendi odalarında  Darülaceze sakinleriyle sohbet eden Başbakan Davutoğlu'na, yaşlı bir kadın ''Allah sizden razı olsun. Allah'ım kötülere fırsat vermesin'' dedi. Davutoğlu ise ''Bizim için dua edin yeter. Siz bu ülkeye rahmetsiniz, bereketsiniz. Nur gibisiniz'' karşılığını verdi. Davutoğlu, bazıDarülaceze sakinlerinin okuduğu şiirleri de ilgiyle dinledi.
 
Sare Davutoğlu'nun yanına oturduğu yaşlı bir kadın, Başbakan Davutoğlu'na ''Sare Hanım, 'beni kandırdı' diyor senin için'' dedi.  Başbakan Davutoğlu ise gülerek, ''Derdime derman oldun. Kandırdı beni, bakın hala da kandırıyor. Allah ayırmasın, ayrılamıyoruz. Beni bir gün kandırdı, bir bakmışım nikah masasındayız. Ama iyi ki kandırmış. Benim anam vefat etti. Sen arada bir kaynanalık yap Sare Hanım'a'' dedi. Yaşlı kadının ''Allah bir yastıkta kocatsın. İnşallah torunlarınızı görürsünüz'' sözü üzerineBaşbakan Davutoğlu ve eşi ''Amin'' dedi.
 
Başbakan Davutoğlu ve eşinin odasında ziyaret ettiği bir kadın da anestezi yoğun bakım uzmanı olduğunu söyledi. Davutoğlu da kadına, ''Eşim sizin meslektaşınız. Kadın doğum uzmanı. Ama bana anestezi yaptı 35 yıl önce. O günden bu yana uyuştum'' esprisiyle karşılık verdi.

aa


Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,713 µs