En Sıcak Konular

MHP‘li vekiller Bahçeli’nin yasağını deldi

22 Haziran 2015 08:58 tsi
MHP'li vekiller havalimanlarında koalisyon olasılıkları üzerine görüşmeler yapınca Bahçeli’nin yasağı da fiilen delinmiş oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Onlar bize gelene kadar gayriresmi hiçbir koalisyon görüşmesi olmayacak” talimatı, MHP’nin önde gelen isimleri tarafından sıkı sıkıya uygulandı.

Ancak hem geçen dönem Meclis’te olan milletvekilleri hem de aralarında DYP ve ANAP kökenli eski vekiller ve bakanların bulunduğu siyasetçiler karşılaştıkları her yerde koalisyon olasılıkları üzerine görüşlerini paylaşınca Bahçeli’nin yasağı fiilen delinmiş oldu.

MHP kurmayları, AK Partili ve CHP’li isimlerle havaalanlarının VIP salonları ve uçaklarda formülleri, partilerinin koalisyonda alabileceği konumu, kırmızı çizgileri tartıştı.

KOALİSYON BASKISI

MHP Genel Merkezi’ne teşkilatın “12 yıldır çok ezildik, koalisyona girelim” telefonları ile de koalisyon baskısı artıyor. Parti tabanından bazı grupların dışarıdan HDP destekli CHP-MHP koalisyonuna da razı oldukları ancak AK Parti ile koalisyon taleplerinin öne çıktığı ifade edildi.

SIRA PROGRAMDA

AK Parti tabanının da MHP ile koalisyon istediğini belirleyen parti yöneticileri, Cumhurbaşkanı’nın anayasal çizgiye çekilmesi ve çözüm süreci konusunda kulis çalışmalarını sürdürürken, koalisyona bir adım daha yaklaşılması üzerine bu kez ekonomik talepleri gündeme getirmeye başladı. MHP kurmayları, koalisyon programına partilerinin “emekliye 2 ikramiye ve asgari ücrete zam” vaatlerini yazdırma yönünde nabız yokluyor.

Habertürk



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,025 µs