En Sıcak Konular

'ABD, DAEŞ‘i değil bizi bombalıyor'

22 Haziran 2015 08:51 tsi
Tel Abyad’dan kaçan Suriyeliler, koalisyon güçlerinin DAEŞ yerine kendilerini bombaladığını söyledi. Akçakale'ye gelen Suriyelilerin bir çoğu evlerine bir an önce dönmek için kamplara girmiyor.

Akçakale Sınır Kapısı'nda bekleyen yüzlerce Suriyeli sığınmacı ülkelerine bir an önce dönmek istiyor. Bazı sığınmacılar evlerine hemen dönmek için kampa bile yerleşmiyor. Sığınmacılardan Casım İsa (28) iki çocuğu ve eşiyle birlikte bir haftadır sınırda bekliyor.

KOMŞULARIM YANIMDA ÖLDÜ

Yasin İsmail 70 yaşında 4 çocuğuyla birlikte Türkiye’ye sığınmış bir Tel Abyadlı. İsmail yaşadığı köyde ne DAEŞ ne de PYD/YPG’lilerin olmadığını ama koalisyon uçakları tarafından bombalandıklarını anlattı. Bombalama yüzünden iki komşularının öldüğüne şahit olan İsmail “Bombalar bizi de vurur diye korktuk. Evimizi terk etmek zorunda kaldık” dedi.

23 bin 349 kişi geldi

Sığınmacılara insani yardım yapan Kızılay’ın Şanlıurfa İl Ekip Başkanı Suat Arslan, bugüne kadar 23 bin 349 Tel Abyadlı’nın giriş yaptığını, bunlardan bin 100’ünün geri döndüğünü bildirdi. Arslan “Sınır kapısının pazartesi açılacağı söyleniyor ancak netlik yok. Kaçak geçişlerle girmek isteyenlere kesinlikle izin verilmiyor. Sınır hattında bekletiliyorlar” diye konuştu.

ONLAR BiRBiRLERiYLE SAVAŞIYOR

CASIM İsa, "Evlerimiz yıkıldı. Şimdi de dönmek için kapıda bekliyoruz. Aç kalacaksak da ülkemizde aç kalmak istiyoruz" diye konuştu. DAEŞ'in ya da YPG'nin sivilleri hedef almadığını söyleyen İsa konuşmalarında, "Onlar birbirleriyle savaşıyorlar" ifadelerini kullandı. İsmini vermek istemeyen bir kadın sığınmacı ise Tel Abyad'da güvenliğin yeniden sağlanmasını ve sınırın bir an önce açılmasını istediklerini söyledi.

Akşam



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,531 µs