En Sıcak Konular

İki partiye tabandan destek var!

22 Haziran 2015 08:43 tsi
İki partiye tabandan destek var!
Seçim sonrası yaptırılan kamuoyu araştırmalarının sonuçları AK Parti yönetimine bugün teslim edilecek.

Araştırmalarda, "AK Parti-MHP koalisyonu" formülü iki partinin tabanı tarafından destekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümeti kurma görevini Meclis Başkanlığı seçiminin ardında AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na verecek ve olası koalisyon için resmi turlar başlayacak. Seçimlerin üzerinden geçen iki haftada yaşanan gelişmeler, AK Parti'nin muhalefette kalacağı bir koalisyonun mümkün olmayacağını ve gerçekleşme olasılığı en yüksek formülün "AK Parti - MHP koalisyonu" olduğunu ortaya koydu.
 
KURMAYLARI TOPLAYACAK

Erdoğan tarafından görevlendirildikten sonra parti liderlerini ziyaret ederek nabız yoklayacak olan Davutoğlu, resmi turlara başlamadan önce bu hafta içinde kurmaylarıyla bir araya gelerek, olası senaryolar üzerinden "koalisyon" zirvesi yapacak. Seçimlerin ardından AK Parti'nin kamuoyu şirketlerine yaptırdığı araştırmalarının sonuçları ise parti yönetimine bugün teslim ediliyor.
 
LİDERLERLE GÖRÜŞECEK

Akşam'ın ulaştığı kaynaklardan, araştırmalarda "AK Parti-MHP koalisyonu" formülünün iki partinin tabanı tarafından desteklendiği öğrenildi. Seçimin üzerinden geçen iki haftada yaşanan gelişmeler de, "AK Parti-MHP" ortaklığının gerçekleşmesi en güçlü seçenek olduğunu gösteriyor.

Tüm bu gelişmelere rağmen Davutoğlu, hükümeti kurma görevini aldıktan sonra üç partinin de liderleriyle tek tek görüşecek. Öne çıkan formül veya formüllere ilişkin görüşme trafiğini ise kurmay heyeti yürütecek. Heyette Mehmet Ali Şahin, Mustafa Şentop, Salih Kapusuz, Faruk Çelik ve Haluk İpek'in yer alması bekleniyor. AK Parti'de hedef, temmuz ayı içinde koalisyon hükümetinin kurulması.
 
İki parti temas kurdu

Son iki haftada ortaya çıkan bu tablo, parti tabanlarının da istediği "AK Parti-MHP Koalisyonu" formülüne ağırlık kazandırdı. AK Parti ve MHP'den resmi bir açıklama yapmasa da, iki partinin gayri resmi temaslar kurduğu konuşuluyor.

 Medyaya yansıyan haberler arasında, bakanlık paylaşımı, hükümet programı, dış politika, yeni anayasa, sosyal politikalar ve paralel yapıyla mücadele gibi temel konuların ele alındığı iddiaları da yer alıyor.

Meşruiyeti tartışılmayacak
 
AK Parti'nin temaslarında, doğrudan halkın oylarıyla ve yüzde 52 destekle bu göreve gelen Cumhurbaşkanı'nın meşruiyetine yönelik tartışmalara kesinlikle izin verilmeyecek.
 

Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs