En Sıcak Konular

Gazeteci Mansur tutuklandı

22 Haziran 2015 08:12 tsi
Mısır'da hakkında 15 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verildiği için Almanya'nın başkenti Berlin'de gözaltına alınan El-Cezire Televizyonu sunucusu Mansur tutuklandı.

Mısır'daki Kahire Ceza Mahkemesince hakkında 15 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verildiği için Almanya'nın başkenti Berlin'de gözaltına alınan El-Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur tutuklandı.
 
Mansur'un avukatlarından Fazlı Altın, gazetecilere yaptığı açıklamada, nöbetçi hakimin kimlik tespitinin ardından müvekkilinin, Mısır'a iadesi durumunda başına ne gelip gelmeyeceğinin araştırılması için cezaevine konulmasına karar verdiğini söyledi.
 
Mevcut durumun müvekkilinin aleyhine gözükse de lehine olduğuna dikkati çeken Altın, Mansur'un Moabit semtindeki cezaevine nakledileceğini anlattı.
 
Altın, hafta sonu olması nedeniyle federal savcılıkla irtibata geçilmesinin zaman aldığını ancak bugünki araştırma sonucunda görülecek duruşmada Mansur'un serbest bırakılmasını ümit ettiklerini belirtti.
 
Mısır'ın müvekkilinin iadesini talep ettiğini vurgulayan Altın, mahkemenin Mansur'un iadesi halinde durumunun ne olacağını da araştıracağını kaydetti.
 
Mansur'un bugün yeniden hakim karşısına çıkarak, hakkındaki suçlamalara cevap vermesi bekleniyor.
 
Mısır Başsavcısı'ndan çağrı
 
Mısır Başsavcısı Hişam Berakat, Berlin'de tutuklanan El-Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur'un ülkesine teslim edilmesi için Interpol ve Alman yetkililerden talepte bulundu.
 
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Berakat,  Mısır Adalet Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Ofisi aracılığıyla Berlin'dekiMısır Büyükelçiliği ve Interpol'e gönderdiği mesajda, Mansur'un ülkeye teslim edilmesi yönünde çağrıda bulundu.
 
Mansur'un uluslararası anlaşmalar ve karşılıklılık ilkesi kapsamında ülkeye teslimi için gerekli prosedürler Berakat tarafından hazırlandı.
 
IPI'dan kınama ve çağrı
 

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Alman hükümetinden Berlin'de tutuklanan El-Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur'un serbest bırakılmasını istedi.
 
IPI İcra Direktörü Barbara Trionfi, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'daki darbe yönetiminin eleştirel basına yönelik baskılarını artırdığını belirterek, gazeteci Mansur'un tutuklanmasını en güçlü ifadelerle kınadıklarını bildirdi.
 
Alman hükümetinden, Mansur'un serbest bırakılmasını isteyen Trionfi, "Almanya, uluslararası alanda basın özgürlüğünü en güçlü savunan ülkelerdendir ve biz Almanya otoritelerini temel haklara saygı duyulması yönündeki yükümlülüklerine sadık kalmaya çağırıyoruz. Mansur'un tutuklanması, çok açık bir şekilde El-Sisi hükümetinin eleştirileriyle bağlantılıdır ve bu kabul edilemez baskıyı temsil etmektedir" ifadelerini kullandı.

aa


Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,555 µs