En Sıcak Konular

'Türkiye'nin izlediği politika doğruydu'

21 Haziran 2015 14:36 tsi
'Türkiye'nin izlediği politika doğruydu'
Birleşmiş Miletler Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres, "Suriyeliler konusunda Türkiye cömert tutumunu göstermeseydi, gelişmelerin etkilerini çok daha şiddetli şekilde görecektik. Türkiye'nin izlediği politika doğruydu" dedi.

Birleşmiş Miletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Antonio Guterres, Gaziantep Vali Vekili Mustafa Canarslan'ı makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.
 
Gaziantep'e bir anlamda nezaket ziyareti gerçekleştirip idari yetkilileriyle görüşmek istediğini ifade eden Guterres, Gaziantep'i "Türkiye'nin el açıklığı konusunda başkenti" diye nitelendirdi.
 
Vali Vekili Canarslan ise Türkiye'nin cömert insanlardan oluştuğunu belirterek artık dünyanın da mülteciler konusunda cömert davranması gerektiğine işaret etti.
 
Büşükşehir Belediyesini de ziyaret etti
 
Guterres, daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Şahin, ziyarette, BMMYK'nın çok zor bir görevi yerine getirdiğini belirterek Guterres ve ekibine teşekkür etti.
 
5 yıldan beri mültecilerin sıkıntılarını asgariye indirmek için halka ve devletin bütünleşerek çaba gösterdiğini anlatan Şahin, ancak bu sorunun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın ve insanlık vicdanının meselesi olduğuna dikkati çekti.
 
Guterres ise ziyaretleri sırasında Türkiye'deki duruma dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştığını belirterek şöyle konuştu:
 
"Bu ziyaretimin amacı burada mümkün olduğunca çok gürültü çıkarabilmekti. Böylelikle hem uluslararası camianın hem de küresel medyanın dikkatini buraya çekmekti. Bunu yaparken de hem Türkiye'nin ne kadar cömert davrandığının altını çizebilmek hem de uluslararası desteğin eksikliğini vurgulayabilmek isterim. Çünkü Türkiye'de mülteciler için uygulanan projelerin çok daha fazla destek alması gerekiyor, hem maddi hem de manevi. Ülkelerin sadece para vermesi de yeterli değil, tıpkı Türkiye gibi sınırlarını açıp bu mültecilerin en azından bir kısmını ülkelerine kabul ederek Türkiye'ye destek vermesi gerekir. Türkiye'nin yaptıkları konusunda en derin takdirlerimi belirtmek istiyorum. Çünkü Suriyeliler konusunda Türkiye cömert tutumunu göstermeseydi, gelişmelerin etkilerini çok daha şiddetli şekilde tüm bölge üzerinde görecektik. Türkiye'nin yardımları sayesinde, bölgede meydana gelebilecek çok daha büyük ölçekli istikrarsızlığın önüne geçilmiş oldu. Böyle bir istikrarsızlık da siyasi olarak çözümü tamamen ümitsiz hale getirirdi. Türkiye'nin izlediği doğru politikaydı."

aa


Bu haber 919 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs