En Sıcak Konular

''EKİP'' polisin hızına hız katacak

21 Haziran 2015 13:51 tsi
PolNet üzerinde oluşturulan Emniyet Kolluk İşlemleri Projesi, ülke genelinde hayata geçirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin, görev, yetki ve sorumluluk alanına giren adli olayların iş ve işlemlerini elektronik ortamda yapabilmelerini ve üretilen verilerden istatistiki raporların elde edilmesini sağlayacak güvenli ve ortak bir bilgi sisteminin oluşturulması amacıyla PolNet üzerinde oluşturulan Emniyet Kolluk İşlemleri Projesi, ülke genelinde hayata geçirildi.
 
İhbar, olay, sorgulama, eşkal, gözaltı, aranan şahıs, adli evrak, kayıp şahıs, bulunan şahıs, kabahat, illegal örgüt, yoklama-bakaya ve koordinasyon olmak üzere on üç modülden oluşan proje, PolNet üzerindeki diğer proje verilerinden ve yapılan protokoller kapsamında dış kurumların verilerinden güvenli ortamda bilgi sağlayacak.
 
Yeni ihtiyaçlar olması halinde geliştirilebilir ve genişletilebilir özellikteki projeyle mevsimsel ve dönemsel suçlar, suçların yoğunlaştığı yerler, risk grupları, birbirini tetikleyen suçlar tespit edilebilecek.
 
İşlemler hızlı ve kaliteli sunulacak
 
Suç ve kabahatlere ilişkin olaylarda polis tarafından yürütülen iş ve işlemlerin vatandaşlara eşit, daha hızlı ve kaliteli sunulmasının hedeflendiği proje, yapılması muhtemel keyfi uygulama ve suistimalleri de engelleyecek.
 
Proje sayesinde, Emniyet Genel Müdürlüğünde kurumsal hafıza oluşturulacak, hizmet içi eğitim süreleri kısalacak, hatalı veri girişleri önlenerek iş kolaylığı, motivasyon ile iş gücü ve kırtasiye tasarrufu elde edilecek.
 
Ayrıca EKİP'in Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemine (UYAP) entegrasyon işlemi tamamlandığında, tahkikat evrakı işlemlerinin elektronik ortamda e-imzalı olarak yürütülmesi ve bu işlemleri yerine getiren yaklaşık 5 bin personelin de alana inerek suç ve suçlularla mücadele eden birimlerde aktif olarak görev alması sağlanacak.

aa


Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,046 µs