En Sıcak Konular

Yeni Başbakan'ın YAŞ’ta paralel sınavı

21 Haziran 2015 10:48 tsi
Yeni Başbakan'ın YAŞ’ta paralel sınavı 1 Ağustos’ta yapılacak olan Yüksek Askeri Şura(YAŞ) toplantısı, hükümet kurma sürecinde görevi o anda elinde bulunduran Başbakan’ın önemli ilk sınavını oluşturacak.

Güvenoyu alınmamış dahi olsa Hükümeti kuran isim, Başbakan olarak YAŞ toplantısına katılıp, orduyla ilişiği kesilecek paralel subayların ihraç kararlarına imza atacak. Hükümet kurma süreci önümüzdeki haftadan itibaren başlayarak 45 günlük bir takvimi içerecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hükümeti kurma görevini verecek. Davutoğlu’nun hükümet kurma süreci olumsuz sonuçlanırsa Cumhurbaşkanı ikinci partinin lideri olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu görevlendirecek.

YAŞ’ta kritik tavır

 Bu süreçte Kılıçdaroğlu, azınlık hükümeti de olsa bir hükümet kurarak Cumhurbaşkanı’nın onayına sunarsa, Erdoğan bu hükümeti onaylamak durumunda kalacak. Dolayısıyla da artık Başbakanlık, Kılıçdaroğlu’na geçmiş olacak. Hükümet, güvenoyu alamazsa bile, yeniden hükümeti kurma süreci işlemeye devam edecek. Ancak bu arada artık Başbakan olarak Kemal Kılıçdaroğlu görev yapıyor olacak. Bu sürecin YAŞ toplantısına kadar nasıl şekilleneceği konusu, AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı kanadında değerlendiriliyor. Kılıçdaroğlu’nun da, Başbakan olarak YAŞ’a başkanlık etme olasılığı değerlendiriliyor. O dönemde Hükümeti oluşturan ismin, YAŞ toplantısında gündeme gelecek olan “paralel subayların ihraç” kararlarıyla ilgili sergileyeceği tutum dikkat çekecek. Başbakan sıfatıyla toplantıya katılan ismin ihraç kararları konusundaki tavrı önemli olacak.

 Star

Bu haber 1,098 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs