En Sıcak Konular

Gül'e sürpriz iftar daveti!

21 Haziran 2015 10:27 tsi
Demirel’in cenazesi için Ankara’ya gelen Abdullah Gül bazı AK Partililerin talebi üzerine Ankara ziyaretini uzatarak iftar yaptı.

Gül önceki gün cenaze töreni için TBMM’ye geldiğinde kendisi ile sohbet eden bazı Ak Parti eski milletvekilleri “Bu gece Ankara’da kalın iftar yapalım” dedi. Gül de bunun üzerine “İstanbul’a dönmeyi düşünüyordum ama olabilir. Daha geç giderim” dedi.

Büyük bölümü AK Parti’nin üç dönemlik olan milletvekilleri telefon trafiği ile Göksu Restoran’da iftar yemeği ayarladılar. Gül bu süreyi kızkardeşinin evinde geçirdi.

"HOŞNUT OLMADIM AMA KARIŞMADIM DA"

Yemekte milletvekillerinin seçim sonuçları, koalisyon seçenekleri gibi değerlendirmelerini yorum yapmadan dinleyen Gül daha sonra şunları söyledi:

“Ahmet Sever’in yazdığı kitabı eleştiriyorlar. Ben açıklamada da söyledim. Yaz ya da yazma diyemezdim. Kitabın yazılmasından hoşnut olmadım ama karışmadım da. Kendisi gazeteci zaten, yazma deseniz de bir gün yazardı. Onun görevde olmasını da çok eleştirdiler. Solcu dediler. Oysa kendisi çok demokratik bir kişilik.

"KİME NE YAPMIŞIM"

Ben Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıydım. Her görüşe saygı göstermem ve anlamam gerekir. Görevimi yaparken de bu dengelere çok özen gösterdim. Kitap üzerinden yapılan eleştirilere çok üzüldüm. Benim hangi koşullarda cumhurbaşkanlığı üstlendiğimi herkes biliyor. ‘Çankaya Köşkü’ne çıkamayacak’ diye tehdit aldım. Biz bugünlerden geldik. Kime ne yapmışım? Ne yanlış yapmışım? Ülkemin ve partimin dengelerini korumak için çok çalıştım. Hassas davranmam gerektiğinde devreye girdim. Yanlış yapılmasını önledim. Çok uyarılarım oldu.”

KİMLER KATILDI

İftar yemeğine şu isimler katıldı: TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Sanayii eski Bakanı Nihat Ergün, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, eski milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya, Salih Kapusuz, Mücahit Fındıklı, Mehmet Tekelioğlu, Zeki Karabayır, Şükrü Ayalan, Necdet Budak, Ruhi Açıkgöz, Kemalettin Göktaş ve bazı iş adamları ile bürokratlar.

Hürriyet





Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,137 µs