En Sıcak Konular

İngiltere'de hükümet protesto edildi

20 Haziran 2015 21:16 tsi
Birleşik Krallık'ta geçen ay yapılan genel seçimde tek başına iktidar olan Muhafazakar Parti'nin kemer sıkma politikaları, binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu binlerce gösterici, başkent Londra'nın finans merkezi olan "Bank" bölgesindeki İngiltere Merkez Bankası (BoE) önünde toplandı.

Gösteri, kendilerine "Kemer sıkmaya karşı halkın meclisi" adını veren grup tarafından organize edildi. BoE'den Başbakanlığın bulunduğu Downing Sokağına doğru yürüyen grup, üzerilerinde, "Muhafazakarları def edin", "Cameron'ı kesin", "Muhafazakarların hükmüne karşı durun", "Sosyal yardımları değil, savaşı kesin" yazılı pankartlar taşıdı.

Daha sonra Başbakanlık önünden Parlamento binasına doğru ilerleyen grup "David Cameron defol, işten çıkarmalara son ver, patronlara para vermeyi bitirin", "Onlar kesinti diyor, bizler mücadele ederiz diyoruz" ve "Kesintilerle savaşın" benzeri sloganlar attı.

Katılımcılar, yaklaşık 6 saat süren protesto boyunca ülkenin kamu hizmetleri, Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), sosyal yardımlar ve eğitim alanlarında yapılan kesintilere dikkati çekti.

Protestoya katılanlardan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Maya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl sonra hemşire olacağını ancak ülkedeki sağlık sisteminin geleceği ile kendi geleceğine dair korkuları bulunduğunu belirterek, " Okulum bitince, hastalara bakacağıma dair bir söz vereceğim ancak yeterli çalışan ve yeterli kaynak olmadan biz hastalara nasıl bakacağız? Hükümet, insanların işlerine devam etmesine, işlerini yapmasına izin vermeli" diye konuştu.

AA



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,354 µs