En Sıcak Konular

ABD'de kilise saldırısının sanığını kurban yakınları affetti

20 Haziran 2015 07:58 tsi
ABD'de, kilisede 9 kişiyi öldürmekle suçlanan Dylan Roof, hakim karşısına çıkarıldı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları sanığı affettiklerini söyledi.

Duruşmanın hakimi James Gosnell, ilk olarak öldürülen kişilerin yakınlarına söz verdi. Saldırıda 59 yaşındaki annesini kaybeden Anthony Thompson, sanık Roof'a "Seni affettim, ailem seni affetti. Ancak bu fırsatı tövbe etmen için kullanmanı isteriz" dedi. Duruşmaya video konferans yoluyla bağlanan, öldürülenlerden 70 yaşındaki Ethel Lance'nin kızı da "Seni affettim. Canımı yaktın. Bir çok kişinin canını yaktın" ifadelerini kullandı.

Saldırıda büyük babasını kaybeden Alana Simmons da "Büyük babam ve diğer kurbanlar nefret yüzünden öldü. Düşmanlık kazanamayacak ve mahkemeye nefretin kazanamamasını sağladığı için teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Duruşmadaki konuşmalar sırasında öldürülen kişilerin yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Duruşmanın hakimi, eyalet yasasına göre cinayet suçundan dolayı kefaleti mümkün olmayan Roof'a silah bulundurma suçundan dolayı 1 milyon dolar kefalet bedeli belirledi.

Roof, 23 Ekim ve 5 Şubat 2016 tarihlerinde yeniden hakim karşısına çıkarılacak.

Anma töreni

Dlyann Roof tarafından düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

TD Arena Spor salonunda düzenlenen törene binlerce Amerikalının yanı sıra kentin 41 yıldır belediye başkanlığını yapan Joseph Riley, Belediye Meclisi Başkanı Elliot Summey, Kongre Üyesi James E. Clyburn, Charleston Emniyet Müdürü Gregory Mullen ve din adamları katıldı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Riley, olayı gerçekleştiren Dlyann Roof'un kısa süre içerisinde yakalanmasının büyük başarı olduğunu belirterek, Emniyet Müdürü Mullen'e teşekkür etti.

Törenin ardından spor salonundan ayrılan katılımcılar, olayın meydana geldiği Afrikan Methodist Episkopal Kilisesi önüne gelerek, burada barış şarkıları söyleyip, dua ettiler. Ellerindeki çiçekleri kilise önüne bırakan kalabalık daha sonra dağıldı.

Güney Carolina eyaletinde 21 yaşındaki Dylann Roof'un, ülkenin en eski kiliselerinden biri olan Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi'ne düzenlediği saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti.

AA



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,852 µs