En Sıcak Konular

Bulgaristan'da ramazanın ilk gününde provokasyon

19 Haziran 2015 20:47 tsi
Bulgaristan'ın Gotze Delçev kentindeki tarihi Karaca Paşa Camisi'nin minaresine saldıran ve minareye tırmanan kimliği belirsiz kişiler, buraya kesilmiş domuz kafası astı.

Bulgaristan'ın Gotze Delçev kentinde kimliği belirlenemeyen kişiler, ramazanın ilk gününde Müslümanları provoke etmeye çalıştı. Kent merkezinde bulunan tarihi Karaca Paşa Camisi'ne saldıran ve minareye tırmanan eylemciler, buraya kesilmiş domuz kafası astı.
 
Olayı fark eden vatandaşların polise bilgi verdiği olayla ilgili soruşturma açılırken, merkezi Gotze Delçev’de bulunan Blagoevgrad Bölge Müftüsü Aydın Muhammed, provokasyondan dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.
 
Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki Müslüman ve Hristiyanların uyum ve huzur içinde yaşadıklarını belirterek, “Asayiş sorunları yaratan bir avuç insan, toplumsal huzurumuzu gölgelemeye çalışıyor” dedi.
 
Gotze Delçev’deki Müslümanların yapılan saldırıyı protesto etmek istediğini açıklayan Aydın Muhammed, bu mübarek ayda gerginliğin artmasına engel olmak için protestodan vazgeçtiklerini söyledi.
 
Gerek camiye, gerekse müftülük binasına karşı defalarca saldırılar yapıldığını aktaran Muhammed, şimdiye kadar hiç bir zanlının yakalanmadığına da vurgu yaptı.
 
Gotze Delçev’de daha önce yine "kimliği belirlenemeyen kişiler" bölge müftülüğü binasının duvarına spreyle "Türklere ölüm" diye yazmış, Karaca Paşa Camisi'nin minaresine 2 metrelik bir haç dikmişti.
 
Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğu Genel Sekreteri Ahmet Ahmedov da olayı kınayarak, "Şoktayız, ramazan ayının başında böyle bir eyleme anlam veremiyoruz" diye konuştu.
 
Ahmedov, özellikle Gotze Delçev’deki bazı grupların sürekli olarak Müslüman cemaatine karşı provokatif hareketlerde bulunduklarını, ancak yaşanan olaylara ilişkin açılan soruşturmalardan sonuç alınamadığını belirtti.

aa




 

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,253 µs