En Sıcak Konular

HDP Türklüğe taktı!

19 Haziran 2015 08:49 tsi
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'nin yeni döneminde milletvekili yemini metninin değiştirilmesini gündeme getireceklerini söyledi.

‘Milletvekili yemin metninin değiştirilmesini isteyeceğiz’ diyen HDP'li Altan Tan'dan: Sadece Türklük vurgusunu içermesi bakımından sorunlu bir metin.

Mevcut yemin metninin ideoloji ve etnik kimlik dayattığını savunan Tan, "Sadece Türklük vurgusunu içermesi bakımından sorunlu bir metin. Yemin metni dindar Müslümanlar açısında da sıkıntılı" dedi.

FİKİR AYRILIĞI İDDİASI YALAN

TBMM'de yemin ederken HDP olarak mevcut metne bağlı kalacaklarını da vurgulayan Tan, bu konuda parti içinde fikir ayrılığı yaşandığı iddialarını ise reddetti. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "HDP'nin yer alacağı veya destek vereceği formül gündemimizde değil" açıklamasını da yanıtlayan HDP'li Tan, "Bahçeli istemiyorsa böyle bir formülün içinde olmaz, zorla sokacak değiliz ya" diye konuştu. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın açıklamaları şöyle:

OKUNAN METİN DEĞİŞMELİ

Mevcut milletvekili yemini, insanlara ideolojik ve etnik kimlik dayatan sorunlu bir metin. Sadece "Türklük" vurgusu içermesi, diğer kimlikler açısından rahatsızlık verici. Yemin metni, dindar Müslümanlar açısından da sıkıntılı. Bu metnin geçtiğimiz dönem değiştirilmesi gerekirdi ama olmadı. İdeolojik ve etnik kimlik dayatması olmayan bir metne ihtiyaç var. HDP olarak, yemin metninin değiştirilmesi talebimizi yineleyeceğiz.

Okunan mevcut metne bağlı kalacağız

TBMM'deki yemin töreninde ise HDP olarak mevcut metne bağlı kalacağız. Partimizin milletvekilleri, kürsüye gelip mevcut metne göre yeminlerini edecekler. Partinin, "ikiye bölüneceği ve BDP çatısı altında ayrı grup kuracağı" iddiaları doğru değil. Böyle bir tartışma yaşandığını duymadım. Doğru olmayan bir iddia üzerinden konuşmam. Böyle bir ihtimal ete kemiğe bürünürse, o zaman konuşuruz.

Akşam



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,304 µs