En Sıcak Konular

'Mazlumun yanında olmayı sürdüreceğiz'

19 Haziran 2015 08:09 tsi
'Mazlumun yanında olmayı sürdüreceğiz' Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazanın ilk iftarını şehit yakınları ve gazilerle yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki iftarın ardından konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit yakınları ve gazilerle yaptığı iftarda, 'Şehitlerimizin bu millete emaneti olan yakınları ile gazilerimiz için ne yapsak azdır' dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim inancımızda malum, şehitlik ve gazilik iki güzelden biri olarak kabul edilir. Bugün burada iki güzelden birine mazhar olanların yakınları ile diğerine mazhar olanların bizzat kendileriyle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ramazanın ilk iftarını şehit yakınları ve gazilerle yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki iftarın ardından konuşan Erdoğan, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diledi. Gazilerden yaşayanlara şifalar, ebediyete intikal edenlere rahmet temennilerini ifade eden Erdoğan, “Milletimizin başı sağolsun” diye konuştu.
 
Şehadetin ne ilk ne de son bulacağını, kıyamete kadar süreceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
 
“Bizim inancımızda da çok ulvi, yüceler yücesi bir makamdır. Bundan dolayı ben inanıyorum ki şehit aileleri tabiki hüzünlüdür ama bir diğer taraftan da mutludur. Şehit eşi olmak, şehit evladı olmak herkesin karı değildir. Annesi babası olmak herkesin karı değildir. Bu aynı zamanda bir inanıyoruz ki lütfü ilahidir.”
 
'Biz farklı bir milletiz, alışılmış gibi değil'
 
Türk milletinin 34 ülkede 78 şehitliği olan bir millet olduğunu söyleyen Erdoğan, “Biz farklı bir milletiz, alışılmış gibi değil. Her zaman söylüyoruz ‘bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ eğer vatansak şehitlerimizin sayesinde, vatansak gazilerimizin sayesinde ve bu zincir bu halka sürekli olarak devam edecektir ki bu vatan taçlanarak geleceğe yürümüş olsun” diye konuştu.
 
“Tabi ilahi mesaj biliyorsunuz şehitler için onlara ölü demeyiniz çünkü onlar diridir ama siz bilemezsiniz. Bu mesajı da devamlı alan bir milletiz” diyen Erdoğan, şair Arif Nihat Asya’nın, “Şehitler tepesi boş değil toprağın kahramanları bekliyor. Yattığı toprak belli tuttuğu bayrak belli kim demiş meçhul asker diye” dizelerini okudu.
 
Başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendiğinin altını çizen Erdoğan, “Bunlar bizim için bir iane değildir, bir lütuf da değildir. Bunlar sadece bizim gecikmeli de olsa yerine getirdiğimiz görevlerimizdir ve bu görevlerimizi yerine getirmekle kalmayıp bunların aynı zamanda da takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Terörle mücadeledeki şehitlerin konumlarını ve durumlarını, bu konuda attıkları adımları bildiklerini ifade eden Erdoğan, “22 Temmuz 2014 yılından bugüne kadar 11 bin 687 şehit yakını ve gazimizin kamu kurumlarına atamasını yaptık. Bu üzerimizde bir görevdi bu görevi yerine getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Çünkü onları asla ortada bırakamazdık. Bundan sonra da bırakılmayacaktır ve birçok yapılan desteklerin yanında tabiki şehitlerimizin bu millete emaneti olan yakınları ile gazilerimiz için ne yapsak azdır” diye konuştu.
 
'Yapılanlar devletimizin ve milletimizin şehitlerimize ve gazilerimize şükran ifadesidir'
 
Şehitler ve gaziler için gereğini yaptıkları şeklinde bir iddianın içerisinde de olmadıklarını vurgulayan Erdoğan, “Bugüne kadar yapılanları ve bundan sonra da yapılacak olanları milletimizin ve devletimizin şehitlerimize ve gazilerimize olan bir şükran ifadesi olarak görüyorum” dedi.
 
"Bizim inancımızda malum şehitlik ve gazilik iki güzelden biri olarak kabul edilir” diyen Erdoğan, “Bugün burada iki güzelden birine mazhar olanların yakınları ile diğerine mazhar olanların bizzat kendileriyle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” şeklinde konuştu.
 
'Bu açık haksızlık karşısında mazlumun yanında olmayı sürdüreceğiz'
 
Hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e rahmet dileğini ve ailesi ile tüm sevenlerine başsağlığı temennisini yineleyen Erdoğan, Mısır'ın darbe ile devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasını şiddetle kınadığını dile getirdi. Bu konuda tüm dünyayı harekete geçmeye, bu adaletsizliğe, bu zulme dur demeye çağırdığını ifade eden Erdoğan, “Bu dönemde Sayın Mursi'ye karşı darbecilerin yanında yer alan hiç kimsenin bir daha demokrasi, özgürlük, adalet sözlerini ağzına almaya hakkı olmayacaktır. Biz bu açık haksızlık ve adaletsizlik karşısında sonuna kadar mazlumların, hakkın ve adaletin yanında yer almayı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.
 
Konuklara programa teşrifleri için teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ramazan ayını, bu mübarek günlerin manevi önemine uygun bir şekilde değerlendirmemiz temennisiyle sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Allah'a emanet olunuz" dedi.

aa
 

Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,316 µs