En Sıcak Konular

Yunanistan ile yine anlaşmaya varılamadı

18 Haziran 2015 22:00 tsi
Yunanistan ile yine anlaşmaya varılamadı Avro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'ın borç kriziyle ilgili müzakerelerde anlaşmaya varılamadığını belirtti.

Dijsselbloem, Lüksemburg'da yapılan Avro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, görüşmelerde ilerleme kaydedilemediğini ifade etti.

Yunanistan ile bir anlaşmanın hala ihtimal dahilinde olduğunu dile getiren Dijsselbloem, Yunanistan'ı Avro Bölgesi içinde tutmak istediklerini ifade etti.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise Avro Bölgesi'nin 19 liderinin pazartesi günü Yunanistan ile görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi için acil olarak toplanacağını söyledi. Tusk, Avrupalı liderlerin Yunanistan'ın durumunun en yüksek seviyede tartışılması amacıyla bir araya geleceğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası ve IMF verilerine göre, Yunanistan'ın toplam borcu 320 milyar avro ve milli gelirin yüzde 177’ine tekabül ediyor. Yunanistan'ın kurtarma paketine ödemesi gereken 240 milyar avro borçlarının en büyük bölümünü oluşturuyor. Ayrıca, ülkenin Avrupa'nın lokomotif ülkesi olan Almanya'ya 56 milyar avro borcu bulunuyor.

Yunanistan, haziranda IMF’ye 1,5 milyar avro ve 5,2 milyar avro da kısa dönemli borçlanma senetleri olmak üzere 6,7 milyar avro borç ödemesi gerekiyor. Ülkenin temmuzda da IMF’ye 452 milyon avro, kısa dönemli senetlere 2 milyar avro ve Avrupa Merkez Bankası'na 3,5 milyar avro olmak üzere 5,95 milyar avro borç ödemesi bulunuyor.

AA



Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,013 µs