En Sıcak Konular

Gannuşi: Selefilerle işbirliği yapmayız

18 Haziran 2015 15:15 tsi
Nahda lideri Gannuşi, Selefilerle işbirliği yapmayacaklarını, ülke anayasasına saygılı olduklarını söyledi

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid El-Gannuşi, ülkede uygulanan kanun ve anayasaya bağlı, mecvut yönetime saygılı kalacaklarını, selefi hareketlerle işbirliği yapmayacaklarını söyledi. Gannuşi, ulusal birlik konferansında yaptığı konuşmada, ‘Devlet ve anayasayı devrim çocukları savunmazsa kim savunacak?’ dedi.

Şu ana kadar terör dosyasından sadece güvenlik ve yargı makamlarının sorumlu olduğunu belirten Gannuşi, “Terörle mücadelemiz güvenlik düzeyinde sınırlı kalmamalı, terörle savaşımızın dini, toplumsal, eğitsel yanları içine alacak şekilde kapsamlı olması lazım” şeklinde konuştu.

Tunus’taki Selefi hareketlerle asla işbirliği yapmayacaklarını dile getiren Gannuşi, bu hareketlerin benimsediği düşünceyi kabul etmediklerini, şiddet ve teröre karşı olduklarını söyledi.

Gannuşi’nin konuşmasını değerlendiren araştırmacı Hişam El Naggar, Tunus Nahda hareketinin Mısır’da İhvan teşkilatının durumuyla ilgili büyük endişesi olduğunu belirterek, İhvan’ınkinden farklı tutumlar alarak kendini korumaya çalıştığını söyledi.

Naggar, “İhvan Mısır’daki yönetime karşı hareket ederken, Nahda hareketi Tunus’taki mevcut iktidara saygı gösteriyor. Mısır’da eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin son döneminde İhvan ile cihadi hareketler arasında işbirliği gözlenirken, Nahda cihadilerle ittifak etmeyeceklerini açıkladı” ifadesini kullandı.

İhvan teşkilatından ayrılan Samih Aid ise, Mısır’daki İhvan ile Tunus’taki Nahda arasında ideoloji bakımından hiç fark olmadığını, farkın uyguladıkları siyasette olduğunu savundu.

Aid, “Gannuşi siyasi olgunluğa sahip birisi. Londra’da kaldığı sürede geri çekilme kültürü ve siyasi manevra yapma yeteneğini öğrendi. Nahda’nın ilan ettiği tutumlar İhvan’ın uluslararası örgütündeki fikir bölünmesini gösteriyor” ifadelerini kullandı.



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,391 µs