En Sıcak Konular

Hava durumu 6'dan sonra daha da bastıracak

18 Haziran 2015 14:57 tsi
Haziran ayındaki hava durumu uydu raporları şok etti. Meteorolojinin duyurduğu sağanak yağış etkili olmaya başladı. Yağışlar 18.00'den sonrada etkisini arttıracak. Peki Çanakkale , İstanbul , Edirne , Bursa , Eskişehir , Balıkesir ve Kütahya'da hava nasıl

Hava durumu fena meteorojinin saatler öncesinden duyurduğu şiddetli yağış başladı. Dün geceden itibaren yurt genelinde etkili olan yağışlar bugün özellikle İstanbul'da etkisini gösteriyor. Şiidetli yağışlar etkisini arttıraark devam ediyor. Meteoroloji bugün için İstanbul, Edirne, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik ve Eskişehir'i uyardı. Peki İstanbul'da hava durumu nasıl olacak diye merak edenler için meteoroloji son dakika uyarı verdi. Meteoroloji İstanbul'da yağışların 15:00'e kadar devam edeceğini, 18:00'den ise havanın parçalı bulutlu olacağını belirtti. Peki Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik ve Eskişehir'de hava durumu nasıl olacak?

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Göller Yöresi, Doğu Anadolu'nun doğusu, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR

Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

Yağışların; Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su bakını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ve İstanbul'un batı ilçeleri (Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Arnavutköy), öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, Kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, yarın zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.


ÇANAKKALE SELE TESLİM OLDU

Çanakkale'de, etkili yağış nedeniyle bazı cadde ve sokakları su bastı.

Kent merkezinde gece yarısından sonra yaklaşık 30 dakika rüzgarla etkili olan yağış nedeniyle alçak kesimlerdeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bazı iş yerlerinde ise su baskınları meydana geldi.

Rüzgar nedeniyle kordon boyunda devrilen bir ağaç nedeniyle trafik bir süre aksadı.

Belediye ekipleri, tıkanan rögar kapaklarını açmak için çaba gösterdi.

Meteorolojik ölçümlere göre, kent merkezinde metrekareye 35 kilogram yağış düştü. Yağışların yarına kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

EDİRNE'DE EVLERİ SU BASTI!

Edirne'de aniden başlayan kuvvetli sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

Yarım saate yakın etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi. Sadık Ahmet, İlhami Ertem ve Atatürk caddeleri su birikintileri nedeniyle trafiğe kapandı. Mahsur kalan bazı araçları itfaiye ekipleri kurtardı.

Sağanak nedeniyle pek çok çok evi su bastı, vatandaşlar evlerine giren suyu kendi imkanlarıyla boşalttı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, trafo patlaması nedeniyle yağmur sulama kanallarındaki pompaların durduğunu ve bazı caddelerde su biriktiğini ifade etti. Gürkan, suların çekilmeye başladığını, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünün ifade etti.

Meteoroloji yetkilileri, sağanağın aralıklarla devam edeceğini belirtti.

BALIKSİR'DE DOLU ETKİLİ OLDU

Balıkesir'de etkili olan sağanak, fırtına ve doluyla ilgili Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerine bin 458 ihbar geldiği ve bunlara hızla müdahale edildiği bildirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Karesi ve Altıeylül ilçelerinde akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli yağmur sonucu yaşanan mağduriyetlerin giderilmesine çalışılıyor. Yağış nedeniyle Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler seferber edildi, yakın ilçelerden getirilen personel de çalışmalara destek verdi.

Akşam saatlerinde metrekareye 61,6 kilogram yağış düştü. Olumsuz hava koşulları nedeniyle belediyenin ilgili birimlerinin çağrı merkezlerine gelen arıza ve ihbar bildirimi bin 458'e ulaştı.

Ekipler, ihbarlara hızla müdahale ederek bunların 611'ini çözüme kavuşturdu, diğer ihbarlarla ilgili çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Çalışmalar, 32 pompa, 15 vidanjör, 11 iş makinesi ve 515 personelle sürdürülüyor.

Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,973 µs