En Sıcak Konular

Suriyelilerin buruk sahuru

18 Haziran 2015 11:10 tsi
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan, çadır ve konteyner kentlerde kalan Suriyeliler Ramazan ayının ilk sahuruna kalktı.

Yaklaşık 4 yıldır Kahramanmaraş'taki çadır kentte yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ramazanın ilk sahuruna dualarla uyandı. Akşam saatlerinde yapılan alışverişin ardından  sahur hazırlığını yapanSuriyeli kadınlar, eşleri ve çocuklarıyla yemeklerini yedi.
 
Suriyeli Fatma Şelfun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakınlarının bir çoğundan haber alamadığını belirterek, ramazanı rahat ve huzur ortamında geçirmeleri için kendilerine her türlü kolaylığın sağlandığını ifade etti.
 
Hişam Ukbe de Suriye'de birlik beraberlik içinde yaşadıkları günleri özlediklerini belirterek, kötü günlerin bir an önce geçmesi için dua ettiklerini söyledi.
 
Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Suriyeliler ise ramazanın ilk sahurunu kaldıkları çadır ve konteynerde yaptı.
 
Sığınmacılardan Fatma Yusuf da Türk halkı ve devletinin her şeylerini eksiksiz tamamladığını ifade ederek, tek isteklerinin ülkelerine dönmek olduğunu kaydetti.
 
"Esed'ten kurtulmamız için dua ediyorum"
 

Hatay'daki Boynuyoğun Konaklama Tesisi'nde 4 yıldır yaşamlarını sürdüren Suriyeliler de ramazanın ilk orucu için hazırlıklarını yaptılar. Yaklaşık 2 bin 800  Suriyeli sığınmacının barındığı çadır kentte, kadınlarsahur yemeği hazırlayarak eşleri, çocukları ve yakınlarıyla birlikte yemeklerini yediler.
 
Suriyeli Vatin Hajramadan, "Bu yıl Türkiye'de dördüncü ramazanı geçiriyoruz. Bu mübarek ayda zalim Esed'ten kurtulmamız için dua ediyorum. İnşallah gelecek yıl ramazanı kendi ülkemizde ve evlerimizde geçiririz'' dedi.
 
Zerife Şeyhabet ise ülkesindeki savaşın 4 yıldan fazla süredir devam ettiğini ifade ederek, insanlığın Suriye'de yaşanan zulme ve ölümlere artık sessiz kalmamasını beklediklerini kaydetti.

aa



 

Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,550 µs