En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu nabız yokladı

18 Haziran 2015 10:56 tsi
Kılıçdaroğlu nabız yokladı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon seçenekleri konusunda görüşlerine başvurmak için partisinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “CHP, yurttaşlarımızın yüklediği bu tarihi sorumluluğun gereğini yapmakta kararlıdır. Tablo ortada. Türkiye’yi düşünmek zorundayız. Bütün seçenekleri deneyeceğiz” dedi, başkanların görüşlerini dinledi.
 
Yaklaşık 5 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu, sandıkta vatandaşın “Uzlaşın” mesajı verdiğini belirterek, “CHP, yurttaşlarımızın yüklediği bu tarihi sorumluluğun gereğini yapmakta kararlıdır” dedi. CHP’nin koalisyon görüşmelerinde hiçbir partiye karşı önyargılı davranmayacağını vurgulayan CHP Lideri, şunları söyledi:
 
“Olası bir koalisyon için olmazsa olmazlarımızı 14 başlık altında topladık. CHP, hükümetin oluşturulması sürecinde kişileri, partileri ve günlük siyasi çıkarları değil, ülkemizin ve bütün yurttaşlarımızın geleceğini belirleyecek ilkeleri, öncelikleri tartışmakta kararlıdır. Bu ilkelerimizi vatandaşlarımıza iyi anlatın.” Seçim sonucuna öncelikle muhalefet partilerinin bir hükümet kurması gerektiğine inandıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Ancak bu kolay görünmüyor. Çünkü MHP’nin, HDP konusundaki tavrı ortada. Geriye kalan seçenekler de belli. Türkiye’yi düşüneceğiz. Seçeneklerin hepsini deneyeceğiz” ifadesini kullandı.
 
44 BAŞKAN KONUŞTU

Toplantıda 44 belediye başkanı söz aldı. Başkanlarının çoğunluğu, HDP-MHP-CHP veya HDP destekli CHP-MHP bu da olmazsa CHP azınlık hükümeti konusunda ısrar edilmesini istedi. Bazı belediye başkanları ise MHP’nin “uzlaşmaz” bir tavır içerisine girdiğini dile getirerek, AK Parti ile koalisyon seçeneğinin de değerlendirebileceğini ifade etti.

Habertürk


Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs