En Sıcak Konular

PYD'nin Kobani'deki son hamlesi

17 Haziran 2015 17:04 tsi
PKK'nın Suriye uzantısı olarak nitelenen PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde koalisyon güçlerinin desteğiyle Kobani'de yeni bir hamle yaptı.

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinin denetimini ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteğiyle ele geçiren PYD'nin, Kobani'de DAEŞ terör örgütüne karşı kendilerini destekleyen muhalif Arap grupları ilçe dışına çıkarttığı ileri sürüldü.

AA muhabirine konuşan muhalif saha komutanlarından Ebu Mustafa, PYD güçlerinin, muhalifleri ilçeden çıkarttığını iddia etti.

ESAD KARŞITI ARAP GRUPLARI İLÇEDEN ÇIKARTTILAR

AA muhabirine konuşan Ebu Mustafa, "PYD güçleri, kendisine destek veren muhalif Arap grupları Tel Abyad ilçesinden çıkarttı. Muhalif Muhammed Kafr Zeyta'ya bağlı güçler Suluk beldesine Rakka Devrimcileri adlı grubuna ait güçler de Ayn İsa beldesine yerleştirildi. Daha sonra aralarında bir ihtilaf çıktı. Tel Abyad ilçesinde tamamen Kürt grupları hakim şimdi. Temsili olarak sınırda devrim bayrağı var. Muhammed Kafr Zeyta, PYD güçlerine Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adı altına yardım ediyor fakat Kafr Zeyta'nın ne ÖSO ne de diğer muhalif gruplarla bir alakası var. Zeyta PYD için çalışan iyi bir işbirlikçi" ifadelerini kullandı.

Arap nüfusun, PYD'nin ilçeye yerleşmesinden rahatsız olduğunu dile getiren Mustafa, "PYD, koalisyon güçlerinin hava saldırılarıyla Haseke kırsalı ile Tel Abyad ve kırsalında DAEŞ'le çatışma adı altında halkı göçe zorladı" diye konuştu.

SON İKİ HAFTADA 25 BİN SURİYELİ TÜRKİYE'YE SIĞINMIŞTI

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonrası bölgede yaşayan Suriyelilerin Türkiye'ye sığındığı Tel Abyad'da son iki haftada çatışmalardan kaçan yaklaşık 25 bin Suriyeli, Türkiye'ye sığınmış, PYD'nin ilçede kontrolü sağlamasının ardından bazı aileler evlerine geri dönmüştü.


PKK'nın Suriye kolu PYD, ABD savaş uçaklarının desteğiyle Kobani ve Haseke arasında DAEŞ'in kontrolündeki bölgeyi ele geçirdi. Örgüt, Suriye'nin kuzeyinde Kürt nüfusun ve coğrafyasının birbirinden kopuk bölgeleri birleştirmeyi hedefliyor.

aa



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,981 µs