En Sıcak Konular

NATO dengelerle oynuyor, Rusya rahatsız!

17 Haziran 2015 14:14 tsi
NATO dengelerle oynuyor, Rusya rahatsız! Kremlin Basın Sözcüsü Peskov: "NATO stratejik güç dengelerini değiştirmeye yönelik eylemlerde bulunuyor. Bu Rusya'yı rahatsız ediyor"

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO'nun Doğu Avrupa’da "stratejik güç dengelerini değiştirmeye yönelik eylemlerinin" Rusya'yı rahatsız ettiğini söyledi.

Moskova'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Peskov, "Devlet Başkanı Putin de dün Rusya'nın kimsenin sınırına yaklaşmadığını, aksine NATO askeri yapısının Rusya sınırına yaklaştığını ve NATO'nun stratejik güç dengelerini değiştirmeye yönelik eylemlerde bulunduğunu söyledi. Bu tabii ki Rusya'yı rahatsız ediyor" dedi.

Peskov, bu gelişmelerin Rusya'yı kendi güvenliği ve çıkarlarını korumak adına bazı önlemler almak zorunda bıraktığını ifade ederek, bu adımların cevap niteliği taşıyacağını kaydetti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in "Putin'in nükleer söylem kullandığı" yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Peskov, "Putin, stratejik güvenlik alanında Rusya'nın tutumunu oldukça iyi açıklıyor. Nükleer silahların caydırıcı gücünü kimse tartışmaz" diye konuştu.

Peskov, son dönemde Batı ülkelerinde Soğuk Savaş söylemlerin yeniden gündeme geldiğini belirterek, "Rusya gerilimlerin tarafı olmamıştır. Biz aksine ortaklarımızla yapıcı ve karşılıklı yarara dayanan işbirliği arıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, ülkenin üst düzey yetkilileri, Rusya’nın Avrupa’daki “saldırganlığını” caydırmak ve nükleer füze denemesinde bulunduğu iddialarına karşı Pentagon’un bazı Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerine aralarında 500 ila 5 bin 500 kilometre menzilli karadan fırlatılan füzeler dahil ağır silahlar ve asker konuşlandırmayı önerdiğini yazmıştı.

AA



Bu haber 943 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,023 µs