En Sıcak Konular

Ramazan öncesi Boko Haram duası

17 Haziran 2015 13:56 tsi
Kamerun'da ramazan ayına girmeden önce Boko Haram örgütünün etkisiz hale getirilmesi için dua edildi.

Kamerun'un başkenti Yaunde'de Şeyh İbrahim Musa adlı imam, AA muhabirine açıklamasında, Kamerun Müslüman Liderler ve İmamlar Çemberi (CIDIMUC) derneğine üye imamlar olarak camilerde tespit edilen şüpheli kişileri ihbar etme talimatı aldıklarını söyledi.

Boko Haram'ın yok edilmesi için hafta sonu ülkenin çeşitli bölgelerindeki camilerde cemaat eşliğinde namaz kılıp dua ettiklerini ifade eden Musa, örgütün başkente gelmesinden korktukları için güvenlik önlemlerini artırdıklarını belirtti.

Ülkenin orta kesimindeki imamların temsilcisi imam Ngapnang Muhammed de ülkede barışı engelleyen Boko Haram'a karşı savaşan Kamerun güçlerinin zafere ulaşması için dua ettiğini vurguladı.

Cebrail adlı bir başka imam ise Boko Haram'ın Kamerun'da düzenlediği saldırılardan bu yana Müslümanlara Devlet Başkanı Paul Biya'nın örgüte karşı başlattığı mücadeleye destek olmaları yönünde çağrıda bulunduklarını kaydetti.

Boko Haram'ın saldırılarında ölenler için de dualar okunurken Müslüman olmayan bazı bakanların da camilere gelmesi dikkat çekti.

Barışa, ülkenin kalkınmasına, imamların akademik ve yaşam koşullarının düzeltilmesine destek olmak amacıyla 2000 yılında kurulan CIDIMUC'a bağlı imamlar, seçimler gibi Kamerun'da hayati önem taşıyan olaylar öncesinde camilerde cemaat eşliğinde dualar ediyor.

Paris'te Mayıs 2014'te düzenlenen zirvede Devlet Başkanı Biya'nın Boko Haram'a savaş ilan etmesinin ardından CIDIMUC, örgütün saldırılarını kınayan ve yok edilmesi için Müslümanların destek vermesi gerektiğini belirten bir açıklama yapmıştı.

Kamerun, Boko Haram'ın halifelik kurmayı amaçladığı Nijerya'danın en etkin olduğu bölgelerden Borno eyaletiyle sınırlarını paylaşıyor.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda 2009'dan bu yana etkili olan Boko Haram, Kamerun'un kuzeyindeki saldırılarını da arttırdı.

Çad'ın başkenti Ndjamena'da düzenlenen saldırılardan sonra özellikle de Büyük Göller bölgesine yakın ülkelerin başkentinde de saldırı düzenlenmesinden endişe duyuluyor.

aa

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,980 µs