En Sıcak Konular

Ramazanın ilk sahuru bu gece

17 Haziran 2015 08:41 tsi
Ramazanın ilk sahuru bu gece Ramazan bu gece ilk sahurla başlayacak.

Saat 02.26'da imsak vaktinin girmesi ile ramazanı ilk Ardahan karşılarken, oruca en son başlayacak ilimiz saat 03.51 ile Muğla olacak. İlk teravih namazı da bu akşam kılınacak.

On bir ayın sultanı ramazan bu gece ilk sahurla başlıyor. Ramazanı ilk karşılayan ilimiz 02.26'daki imsak vaktiyle Ardahan olacak. Oruca en son başlayacak şehir ise saat 03.51 ile Muğla. İlk teravih namazı da akşam kılınacak. İlk teravih namazı da bu akşam kılınacak. Coğrafi konum ve güneşin doğuşu ile batışı hesaplanarak belirlenen imsak ve iftar vakitlerine göre ise oruç en geç Edirne'de açılacak. İlk gün en geç orucu 21.00'de Edirneliler açacak. Edirneliler, ramazanın ilk günü 17 saat 34 dakika ile en uzun orucu tutacak. Ramazanın ilk günü en erken Hakkarililer orucunu açacak. Hakkari ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı, 83 dakika olacak. Bir anlamda Hakkarili teravih namazını kılmaya hazırlanırken Edirneli iftar sofrasına oturacak. Coğrafi konumları nedeniyle dünyada en fazla süreyle orucu Amerika'da ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Müslümanlar tutacak. İftarla imsak arasında 3 saat 27 dakika bulunan ABD'nin eyaletlerinden Alaska'nın Anchorage bölgesinde akşam ezanı 23.48'de okunacak. Norveç, Danimarka, İzlanda ve İrlanda gibi ülkelerde oruç süresi neredeyse 19 saati buluyor. Saat 22.49'da orucunu dualarla açacak olan Norveç'in başkenti Oslo'da yaşayan bir Müslüman 02.46'ya kadar sahuru yapmış olacak. Gurbetçilerin yaşadığı Avrupa ülkelerinde de oruç süresi 18 saati buluyor. Almanya, Fransa, Belçika ve Hollanda'da yaşayan gurbetçiler, Türkiye'nin orucunu en geç açan ili Edirne'den bir saat sonra iftar yapacak. Soydaşların yaşadığı Sofya'da ilk iftar, saat 21.14'te, Kırcaali'de 21.02'de, Filibe'de 21.06'da, Varna'da 20.58'de yapılacak. Batı Trakya'daki İskeçeli Müslümanlar, saat 21.02'de, Gümülcine'de ise 21.00'de oruçlarını açacak.

24 SAAT YAYINLA KURAN RADYOSU

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl ramazan ayının ana teması olan "Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman"ın tanıtım toplantısında konuştu. Bir kaç müjde paylaşmak istediğini kaydeden Görmez, Türkiye'de 24 saat Kur'an yayını yapan tematik bir radyo istasyonu kurduklarını açıkladı. "Gelin gönüller yaparak oruçlarımıza güç katalım. Gelin, gönüller yıkarak oruçlarımızı bozmayalım" diyen Görmez "Biz ramazanı değil, ramazan bizi değiştirsin. Ramazanı değiştirmeye kalkıştığımız zaman, ramazanın bize getirdiği barışı, kardeşliği elimizle itmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Sabah

Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,517 µs