En Sıcak Konular

Ankara harekete geçti

17 Haziran 2015 08:30 tsi
Ankara harekete geçti Ankara, PYD'nin Suriye sınırındaki "de facto" yapılanması ve "Kürt Koridoru" planına karşı harekete geçti.

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, sınır hattında "de facto" yöntemle oluşturmak istediği otonom yapılanma ve "Kürt Koridoru" planı, Ankara'yı harekete geçirdi. IŞİD'in Telabyad'ın çekilmesinin ardından Kobani-Telabyad hattını birleştiren PYD'nin, bölgenin Arap ve Türkmen ağırlıklı demografik yapısını değiştirmek ve yönetimini kendisine bağlamak için başlattığı girişim, Türkiye tarafından uluslararası platforma taşınıyor.

TÜRKMEN HASSASİYETİ İLETİLDİ

Türkiye Telabyad'daki Türkmenlerin bulunduğu bölgelere Kürt nüfusun kaydırıldığına ilişkin gelişmeyi Washington'a bildirdi. Akşam'ın, Dışişleri Bakanlığı kaynakları ve diplomasi çevrelerinden edindiği bilgiye göre, ABD ve uluslararası çevrelerle kurulacak temaslarda Ankara'nın masaya koyacağı eylem planı, yedi ana başlıktan oluşuyor.

YÖNETİM ÖSO'DA OLMALI

Ankara, "güvenli bölge" ile PYD'nin oldu bittiye getirerek Suriye topraklarından koparılmış "otonom yapılanma" tehdidi engellenecek. Başta Telabyad olmak üzere, IŞİD'in çekildiği bölgelerin yönetiminin ÖSO'ya verilmesi istenecek.  

Demografik yapı güvencesi

PYD'nin ve bölgedeki diğer grupların, "de facto" oluşumlarına izin verilmemesi istenecek. Suriyeliler'in,  güvenli şartlarda geri dönüşünün sağlanması istenecek. Yeni göç hareketlerine karşı, uluslararası boyutta sorumluluk alınması istenecek. Suriye'de kurulacak bir geçiş hükümetinin ardından Suriye halkı tarafından verilmesi gerektiği vurgulanacak.



Bu haber 885 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,650 µs