En Sıcak Konular

Çipras'tan IMF'ye ağır suçlama

16 Haziran 2015 21:55 tsi
Çipras'tan IMF'ye ağır suçlama Yunanistan Başbakanı Çipras, “IMF'nin, Yunanistan’ın bugünkü durumuyla ilgili cinayet derecesinde sorumlulukları var” dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin bugün içerisinde bulunduğu zor durumdan Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) büyük sorumluluğunun bulunduğunu belirtti.

SYRIZA’nın meclis grup toplantısında konuşan Çipras, Avrupalı kurumların Yunanistan’dan mantık dışı taleplerde bulunarak hükümeti ve Yunan halkını küçük düşürmeye çalıştığını ileri sürdü.

Çipras, IMF’nin sert önlemler talep ettiğini, AB’nin ise borcun yeniden yapılandırılmasını kabul etmediğini ifade ederek, “IMF icadı programı meclis olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bu ülkede kimin vergi vereceğine karar vermek hükümetin yetkisindedir. Krizi oligarşi ödeyecek. Yunanistan’ın bugünkü durumuyla ilgili IMF’nin cinayet derecesinde sorumlulukları var” dedi.

Kurumların öne sürdüğü koşullarda ısrar etmesinin ardında siyasi amaçlar bulunduğunu ileri süren Çipras, Yunanistan’a teklif edilen programın sorunu çözmeyeceğini ve ülkeyi yeniden durgunluğa sürükleyeceğini savundu.

Çipras, “Çözüme yardımcı olmayacak baskılara boyun eğmemek zorundayız. Ortaklarımız da, Yunanistan sorununu çözmek isteyip istemediklerine ve IMF’nin çözümün tarafı olup olmayacağına karar vermeli” diye konuştu.

Kreditörlerin, öne sürdüğü koşullarında ısrar ederek, Yunanistan’da ve tüm Avrupa’da kemer sıkma politikalarına karşı olan çabalara gözdağı vermeye çalıştığını ifade eden Çipras, Avrupa Merkez Bankası’nın da finansal sıkıntı yaratma taktiği uygulayarak buna arka çıktığını ileri sürdü.

Çipras, karşılaşılan zorluklara rağmen Yunanistan’ın kreditörleriyle olan müzakerelere sonuna kadar devam etmekte kararlı olduğunu belirtti.

Kreditörlerle asıl müzakerelerin bundan sonra başlayacağını belirten Çipras, “Hükümet, kurumlarla AB kurallarına ve Yunan halkının iradesine saygılı olarak müzakereleri sürdürmeye kararlı. Ancak, biz anlaşma değil çözüm istiyoruz. Bundan sonra müzakerelerin son aşamasına giriyoruz. Gerçek müzakereler şimdi başlıyor” diye konuştu.

Bu arada, Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Çipras'ın konuşmasını yerde oturarak izledi. Varufakis'in kendisine ayrılan bakanlık koltuğu yerine yerde oturması yerli ve yabancı basının ilgi odağı oldu.

AA



Bu haber 972 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,267 µs