En Sıcak Konular

İstanbul'da ramazan pidesi 1,80 liradan satılacak

16 Haziran 2015 16:37 tsi
İSTESOB, 350 gramlık sade pide fiyatını 1 lira 80 kuruş olarak açıkladı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), 350 gramlık sade pide fiyatını 1 lira 80 kuruş olarak açıkladı.

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, İSTESOB merkezinde düzenlenen basın toplantısında, ramazan pidesine ilişkin farklı fiyatların yetkisiz kişilerce açıklandığını hatırlatarak, bu durumun vatandaşın kafasını karıştırdığını söyledi.

 Odanın belirlediği fiyatların birlik tarafından onaylandığını belirten Yılmaz, birlik dışında hiçbir kurumun fiyat açıklama yetkisinin bulunmadığını vurguladı.

Yılmaz, kamuoyunda fiyat karmaşası yaratmanın doğru olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

 "350 gram sade pide fiyatını 1,80 lira, 350 gram susamlı yumurtalı pide fiyatını 2 lira, 500 gram susamlı yumurtalı pide fiyatını 3 lira, bin gram susamlı yumurtalı pide fiyatını ise 6 lira olarak belirledik. Yani zam yapmadık. Biz, İstanbul'daki vatandaşımıza hiçbir zaman zamlı pide yedirmek istemedik, herkes güzel bir ramazan geçirsin diye. Biz, 300 gram ve 1,5 liralık pideyi, 350 grama, fiyatı da 1,80 liraya çıkardık. Orada açıklama yapan arkadaşlar, şimdi ne duruma düştü. Öyle bir yetkileri yok" diye konuştu.

- "İTO fiyatları yüksek olabilir"

Fiyatların İstanbul Valiliği tarafından da onaylandığını ifade eden Yılmaz, fiyat konusunda fedakarlık yapan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer'e teşekkür etti.

Yılmaz, girdi fiyatlarının artış göstermesine rağmen zam yapmadıklarının altını çizerek, bu gramaj ve fiyatları uygulamayan fırınlara, kapatma dahil çeşitli cezaların uygulanacağını bildirdi.

İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınların farklı fiyat tarifeleriyle ekmek satabileceğini anlatan Yılmaz, bunlara müdahale etme yetkilerinin bulunmadığını söyledi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer de İTO'ya fiyat tarifesinin serbest olmasına karşın kendileri için böyle bir zorunluluğu anlamsız bulduğunu ifade etti.

Özer, aynı su, maya ve unla yapılan pidenin İTO üyesi fırınlarda daha yüksek fiyatlara satılabildiğine dikkati çekerek, "Mesela onlar, 1,25 liraya ekmek satabiliyor, ama biz satamıyoruz. Şu anda bazı ilçelerde satıyorlar. Aslında onlarınki reel fiyatlar, ama biz onların fiyatlarında satamıyoruz. Gramaj az olduğunda iyi pide çıkmadığı için biz de gramajı artırdık, hatta daha iyisi olsun diye daha yüksek pide gramajları belirledik" şeklinde konuştu.

AA



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,701 µs