En Sıcak Konular

Akçakale'de gözaltına alına 4 gazeteci serbest bırakıldı

16 Haziran 2015 16:15 tsi
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde gözaltına dört gazeteci serbest bırakıldı. Gazetecilerin, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e sorulan bir sorunun ardından gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan gazeteciler arasında Die Zeit’tan Özlem Topçu, Cumhuriyet’ten Pınar Öğünç ve Evrensel’den Hasan Akbaş’ın da olduğu belirtilmişti. Serbest kaldıktan sonra Öğünç de, “Gözaltı değil, kimlik tespitiymiş!! Soru sorduğumuz için… Arayan soran herkese teşekkürler” diye tweet attı.

VALİ: ALIN BUNLARI

YPG ve ÖSO güçlerinin kontrolüne geçen Telebyad Sınır Kapısı’nın karşısındaki Akçakale Sınır Kapısı’nda inceleme yapan valinin açıklamalarının ardından Akbaş, “Bazı Telabyadlılar Akçakale’de IŞİD’liler bulunduğunu ve tedirgin olduklarını, can güvenlikleri bulunmadığını söylüyor. Bu iddiaya ilişkin bir açıklama yapar mısınız” diye sordu. İddiaya göre, bunun üzerine “Bitti” diyerek soruya yanıt vermeyen vali, polislere gazetecileri işaret ederek “Alın bunları” dedi.

KİMLİK TESPİTİNDEN SONRA BIRAKILDILAR

Gazetecilerin kimlik tespitleri yapıldıktan sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

“İN CİN Mİ BİLEMEYİZ”

BBC Türkçe’ye konuşan Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Haber Koordinatörü Arif Saraç, gazetecilerin gözaltına alınmadıklarını, kimlik ibraz edemedikleri için kimlikleri tespit edilmek üzere polis tarafından “alındıklarını” söyledi.
“Gazeteci olduklarına dair basın kartlarını göremedik,” diyen Saraç, “Sarı basın kartı, kurum kartı, kurumda çalıştıklarına dair bilgi evrak olmadığı için. Herkesin gazeteci olduğunu bilemeyiz” dedi.

Gazetecilerin sordukları soru nedeniyle gözaltına alınıp alınmadıkları sorusuna Saraç “Böyle bir şey yok, onların gazeteci olduklarını tespit edemedik. Sınırda in mi var cin mi var bilemeyiz” diye yanıt verdi.


Deniz Yücel, Twitter'den Die Welt hesabını da mention'layarak paylaştığı mesajlarda, "Dört gazeteciyle birlikte gözaltına alındım... Basın toplantısında Urfa Valisi'ne hoşuna gitmeyen bir soru sordum" demişti.

Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs