En Sıcak Konular

Arınç-Gökçek tartışmasında ilk dava açıldı

16 Haziran 2015 15:03 tsi
Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasındaki 'parsel parsel sattı' tartışması yargıya intikal etti. Ancak hakkında dava açılan isim görenleri şaşırttı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için “parsel parsel sattı” açıklaması üzerine savcılık ilk davayı açtı. Ancak hakkında dava açılan isim ne Arınç ne de Gökçek oldu.

Savcılık Arınç ve Gökçek'in konuşmalarından yola çıkarak suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş'a dava açtı. Gerekçe ise 'haraket suçu.'

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'nden önce, Bülent Arınç, Melih Gökçek'i kast ederek  “parsel parsel sattı” ifadesini kullanmıştı. Söz konusu şikayetler üzerine savcılık bir soruşturma dosyası açmış ancak aradan geçen süreye rağmen soruşturma dosyasında herhangi bir ilerleme sağlanmamıştı.

Buna karşılık savcılık, Gökçek’in yaptığı suç duyurusu üzerine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş’a dava açtı. Hazırlanan iddianamede Karakuş’un, hakaret suçundan cezalandırılması talep edildi. İddianamede Gökçek müşteki sıfatıyla yer aldı.

TUZ KOKMUŞTUR

Hürriyet'in haberine göre, hakkında dava açılması üzerine açıklama yapan Karakuş, “Gökçek, hakaret davası açacaksa Bülent Arınç’a açması gerekir” diyerek şunları söyledi:

"İddianame toplum yararına mücadele eden Mimarlar Odası ve TMMOB'a bağlı odalara tehdit niteliğindedir. Bu ülkede yargı kararlarına uymayanlar, uygulamayanlar dokunulmazlık zırhı ile yargı önüne çıkartılmayacak; bu ülkenin bir karış toprağını, ormanını, suyunu, Atatürk Orman Çiftliği'ni savunanlara, koruyanlara dava açılacak. Tuzun koktuğu yer işte burasıdır.”

Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs