iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

4 senedir konuşulan senaryo

16 Haziran 2015 12:00 tsi
4 senedir konuşulan senaryo Şimdi tekrar gündemde... iyibilgi özel

10 Ağustos 2011

Birleşik Arap Emirlikleri gazetesi Haliç'ten Muhammed Nureddin, Suriye’de tam bir çöküşün yaşanması halinde; Irak’ın kuzeyinden başlayarak, Türkiye’nin güneyi ve Suriye’nin kuzeyine, oradan da Akdeniz sahiline varan bir Kürt koridorunun kurulmasına yönelik senaryoları kaleme aldı.

Kürt koridorunun bu şekilde kurulmasının, başta Türkiye’yle Arap coğrafyasının bağlantısının kesilmesi olmak üzere, bölgenin jeopolitik haritasını değiştireceği şüphesiz.

Bu koridor İran’a da uzanırsa, Türkiye İslam dünyasından tecrit edilmiş olacak.

26 Temmuz 2012

Amerikalı Albay Ralph Peters tarafından çizildiği ve Amerikan Silahlı Kuvvetler Akademisi Dergisi'nde yayınlanan haritayı hatırlayın... O günlerde Peters şöyle bir açıklamada bulunmuştu:

"Türkiye, İran, Suriye ve Arap ülkeleri Kürtlerin Irak içinde kalmasını istiyor. Ama Türkiye savaşta ABD'ye ihanet etti. Kürtler ise hem destek verdi, hem de kendilerini yönetebileceklerini özerk parlamentoları ile ispat ettiler. Kürt devleti, İran, Türkiye, Suriye ve Araplar'la çevrili olacak ve denize çıkışı bulunmayacak. Ancak petrolü olan Kürt devleti denize çıkışı rahatlıkla satın alabilir." 

11 Ağustos 2012

İngiliz devlet kanalı BBC, Esad rejiminin devrilmesinin ardından kazançlı çıkacak grupların başında Suriye Kürtleri olacağını iddia etti.

İsrail Tel Aviv bünyesinde faaliyet gösteren Moshe Dayan Merkezi Kürt Araştırmaları Programı Başkanı Prof. Ofra Bengio da Kürtlerin azınlık olarak bulunduğu ülkelerin zayıflaması sebebiyle Kürt konusunun yakın gelecekte daha önem arz edeceğini savunuyor. Kürtlerin ABD ve Batı'ya yönelerek sadakatlerini ispat ettiklerini ifade eden Bengio, "Batı, Kürtleri desteklemekten hoşlanacaktır." ifdelerine yer veriyor.

23 Temmuz 2013

PKK'nın yönetici kadrosunda yaşanan değişimle başlayıp, Telabyad'a kadar uzanan PYD-Nusra savaşıyla devam eden sürecin arka planında PYD'nin Akdeniz'e açılma planı çıktı. Rasulayn sonrası Telabyad'a geçen PYD'nin buradan Afrin'e geçeceği ve Afrin merkezli yaşanacak çatışmalar sonrası Lazkiye'nin kuzeyinden Akdeniz'e açılacak bir koridor peşinde olduğu belirtildi.

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 3,042 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,085 µs