En Sıcak Konular

İngiltere'ye daha fazla göçmen alın çağrısı

16 Haziran 2015 11:14 tsi
"Save the Children" adlı sivil toplum kuruluşu, İngiltere'nin kapılarını daha fazla göçmene açması için çağrıda bulundu.

Çocuk haklarıyla ilgili uluslararası çalışmalar yürüten "Save the Children" adlı sivil toplum kuruluşu, Akdeniz'deki göçmen krizi kapsamında İngiltere'nin kapılarını refakatsiz çocuk göçmenler ile binlerce Suriyeliye açması için hükümete çağrıda bulundu.
 
Merkezi Londra'da bulunan kuruluştan yapılan açıklamada, Avrupalı siyasilerin Akdeniz'deki krizi görüşmek üzere bugün Lüksemburg'da bir araya geleceği hatırlatıldı. Açıklamada, savaş ve zulümden kaçan çok sayıdaki çocuk ve Suriyeliye sığınacak yer sağlanması için İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May'e çağrı yapıldı.
 
Kuruluş, bu yılın başından itibaren çoğu refakatsiz 5 binden fazla çocuğun Akdeniz'de tehlikeli yolculuklara çıkarak İltaya'ya ulaştığını bildirdi. Açıklamada bu çocukların, savaş, zulüm ve yoksulluktan kaçmak için korkunç yollardan geçtiği kaydedildi.
 
İtalya'daki göçmen merkezleri ile çocuk evlerinin artık yetersiz kaldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Bazı savunmasız çocuklar geceleri zor koşullarda geçiriyor. Spor merkezleri ve kiliselerde kalıyor. İnsan kaçakçılarına yem olma, fuhuşa zorlanma, çocuk işçi olarak çalıştırılma, uyuşturucu ticaretine dahil edilme riskleriyle karşı karşıyalar. Binlerce yeni göçmenin gelişiyle Yunanistan'daki merkezlerin sistemi de baskı altında. Oradaki durum daha da vahim.
 
Avrupa'ya ulaşan göçmen ailelerin büyük çoğunluğu Suriye'den geliyor ve bu aileler ülkelerindeki savaştan kaçmak için botlara binerek, tehlikeli yolculuklar yapıyor. İngiltere'nin, geçen yıl başından beri yürüttüğü 'Korunmasız Kişileri Yeniden Yerleştirme' programı çerçevesinde ülkeye 200'den az Suriyeli alındı. Save the Children olarak bizler binlerce Suriyelinin ülkeye alınmasını bekliyoruz."
 
Kuruluşun İngiltere Şubesi İcra Direktörü Justin Forsyth de "Avrupalı liderler, sorunun sadece insanların kıyıya çıkarılarak çözülmediğini anlamalı. Yalnız çocuklar da dahil olmak üzere, insan tacirleri riskiyle karşı karşıya olan çoğu göçmen için çektikleri çileler Avrupa'ya ulaştıklarında son bulmuyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
İngiltere İçişleri Bakanı May eşit dağılıma karşı çıkmıştı
 
İngiltere'nin 2014 yılının başında Suriyeli mültecilere kapılarını açacağını duyurmasına karşın İçişleri Bakanı Theresa May, geçen ay yaptığı bir açıklamada, Akdeniz'de kurtarılan kaçak göçmenlerin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasındaki eşit şekilde dağıtılması önerisine katılmadığını,  bunun daha fazla kişiyi tehlike yolculuklara çıkmaya teşvik edeceğini savunmuştu.

aa


Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,607 µs