En Sıcak Konular

HDP'li Önder Abdullah Gül'den ne istedi?

16 Haziran 2015 10:34 tsi
Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Sever'in kitabına göre HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den 'rica' mahiyetinde bir istekte bulunmuş. İşte Önder'in o isteği...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 12 yıl başdanışmanlığını yapan ve bu dönemde Gül ile ilgili şahit olduğu ve 'ortaya çıkmamış' konuları 'Abdullah Gül ile 12 Yıl' adlı kitabında kaleme alan Ahmet Sever, kitabında, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den kritik bir istekte bulunduğunu, Önder’in ricası üzerine de Gül'ün devreye girdiğini yazdı.

ÖNDER GÜL'DEN NE İSTEDİ?

Günlerdir konuşulan kitapta, HDP'li Önder'in, 'cezaevinde bulunan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın tedavi olabilmesi için, Gül'e 'rica'da bulunduğu, Adalet Bakanı ile görüşen Gül'ün de, iki haftaya yakın süre bir gelişme yaşanmayınca sert tepki gösterdiği ve Demirbaş'ın bırakıldığı' bilgileri yer aldı.

İşte o bölüm kitapta şöyle anlatıldı:

Sırrı Süreyya Önder aradı ve 'Bir kahve içelim mi?' dedi. Belli ki konuşmak istediği bir konu vardı. Ankara ’da Filistin sokaktaki kahvelerden birinde buluştuk. Anlatmaya başladı: 'Biliyorsun, Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş şu anda hapiste ve ciddi şekilde hasta. Yurtdışında tedavi görmesi gerekiyor. Ancak, mahkeme buna imkan sağlayacak kararı bir türlü vermiyor. Bu arada zaman geçiyor ve durumu ağırlaşıyor.

Sever, Önder'in bu sorununa, 'Sayın Cumhurbaşkanı’nın devreye girmesini mi isteyeceksin?' diye karşışlık verdiğini, Önder'in de kendisine 'Evet. Saygılarımla iletir misin?' dediğini yazdı.

GÜL'Ü KIZDIRAN OLAY

Sever, dönemin Cumhurbaşkanı Gül'e mesajı anlattığıında, zaten Abdullah Demirbaş’ın durumu hakkında bilgi sahibi olduğunu gördüğünü ve“Tamam, gerekeni yapacağım” dediğini, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulması için talimat verdiğini, ancak, aradan iki haftaya yakın bir süre geçmesine rağmen bir gelişme olmadığı için Cumhurbaşkanı Gül'ün kızdığını anlattı:

Bir direnç söz konusuydu. Bu konuyu hatırlattığımda Cumhurbaşkanı çok sinirlendi ve kızgınlığı bakanlığa hemen iletildikten çok kısa bir süre sonra Demirbaş’a yurtdışında tedavi izni çıktı. Tabii, bu haberi ilk ilettiğim kişi de Sırrı Süreyya Önder oldu.



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,127 µs