En Sıcak Konular

Milleti ikiye böldü, yüzde 41’i yok saydı

16 Haziran 2015 09:29 tsi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hükümet seçeneklerini açıklarken, AK Parti’ye oy verenleri ayrı, CHP, MHP ve HDP’ye oy verenleri ayrı blok olarak zikretti.

Kılıçdaroğlu, yüzde 41’i yok sayarak hükümet görevinin yüzde 59’da olduğunu öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası ilk kez kameraların karşısına geçerek koalisyon tartışmaları ve CHP’nin koalisyon ilkeleri hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu Parti Meclisi toplantısı öncesi koalisyon seçeneklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Partiye’ye oy verenlerle, MHP, CHP ve HDP’ye oy verenleri ayrı blok olarak zikreden Kılıçdaroğlu, milleti ikiye böldükten sonra da, yüzde 41’lik AK Partili seçmenin devre dışı bırakılmasını önerdi. Hükümeti kurma görevinin yüzde 60’lık bloka düştüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu, bütün siyasi liderlere ilkelerini ortaya koymaları ve bu ilkeler üzerinden oturup konuşulması çağrısında bulundu.

PM’de istifa depremi

Seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantı ardından sürpriz bir istifa haberi geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar görevinden istifa etti. PM toplantısında bazı üyelerin Şenatalar’ın da arasında olduğu bazı genel başkan yardımcılarını seçimde yeterince çalışmadıkları gerekçesiyle eleştirdikleri öğrenildi. Kulislerde parti yönetiminde kısmi revizyon yapılacağı iddia ediliyor.

HDP’ye 4 puan gitti iddiası

Toplantıda ayrıca birçok PM üyesinin Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesini eleştirdiği ancak Kılıçdaroğlu’nun eleştirilere karşılık Baykal’ın eski genel başkan sıfatını hatırlattığı da öğrenildi. Kılıçdaroğlu PM toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin koalisyon ya da azınlık hükümeti konusunda ikna edilmesi gerektiğini kaydetti. Bazı üyeler AK Parti ile koalisyona karşı çıktı. Bazı üyeler ise CHP’den HDP’ye 4 puanlık bir geçiş olduğu iddiasında bulundu.

ÇÖZÜM SÜRECİ İLKELER LİSTESİNE KONULMADI

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 14 maddelik koalisyon ilkelerini sıralarken, hukukun üstünlüğü, 12 Eylül hukukunun ortadan kaldırılması (yüzde 10’luk seçim barajı, ve YÖK’ün kaldırılması, Siyasi Partiler Yasası’nın değişmesi), Siyasi Ahlak Yasası’nın çıkarılması, güçlü sosyal devleti sıraladı. Kılıçdaroğlu, “Önemli olan kimlerin koalisyonu değil, koalisyon hangi ilkelerden ve önceliklerden yola çıkılarak inşa edilecektir. Asıl bunun üzerinde durmamız gerekiyor” dedi. CHP’nin 14 maddelik koalisyon ilkeleri arasında Çözüm Süreci’nin yer almaması da dikkat çekti. Parti kulislerinde, Kılıçdaroğlu’nun MHP ile koalisyon planları hassasiyeti nedeniyle böyle bir karar aldığı öne sürülüyor.

Star

Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,210 µs