En Sıcak Konular

'Erdoğan’ı yalnızlaştırma operasyonuna zemin hazırlıyor'

16 Haziran 2015 08:37 tsi
AK Partili Metin Külünk, Abdullah Gül’ün danışmanlığını yapan Ahmet Sever’in kitabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnızlaştırma operasyonu başlatıldığını söyledi.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanlığını yapan Ahmet Sever'in “Abdullah Gül ile 12 yıl” isimli kitabında yer alan ifadelere AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk sert tepki gösterdi. AKŞAM’a konuşan Külünk, "Bu kitap Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnızlaştırma operasyonuna zemin hazırlıyor” dedi.

İŞTİRAK ETMİYORUM DESİN

İşte Metin Külünk’ün açıklamaları:  “Bu kitap Sayın Erdoğan'ı yalnızlaştırmak isteyen Beştepe'ye sıkıştırmak isteyen, aynı Mustafa Kemal gibi aynı Turgut Özal gibi köşke sıkıştırıp içeride yürütme ve halk üzerindeki bütün iletişimini koparıp içeriyi yeniden dizayn etmek isteyen aklın psikolojik olarak oluşumuna katkı sağlıyor bu kitap. O zaman çıkar Sayın Gül bu kitaptaki düşüncelerde benim bakış açım budur. Bu süreçte yayımlanmasına ben de iştirak etmiyorum der bizim vicdanımız rahatlatır. Değilse biz bu sormak mecburiyetindeyiz.”

Mithat Paşa’yı hatırlatıyor

- AK Parti Milletvekili Külünk açıklamalarında şunları söyledi: “AK Parti'ye saldıran yok. Garip değil mi? Bütün saldırılar Köşk’e yönelik. ‘4 bakanı Yüce Divan'a gönder’ bu kimin ağzı? 17 Aralık'ın ağzı. Akkuyu Nükleer Santralı kapatılsın kimin ağzı? Gezicilerin ağzı. Avrupa diyor ki Rusya ile ilişkilerini bitir. Enerjide bu kadar stratejik iletişim kurma. Hayırdır burası müstemleke memleket mi? Bana Mithat Paşa'yı hatırlatıyor Abdullah Gül.”

Gül’e soru sormayacak mıyız?

“Eski Cumhurbaşkanımızla 12 yıl beraber olmuş bir gazeteci bir kitap yazacak, bu kitaptan kendisinin haberi olmayacak, bu kitabın basım tarihi ne hikmet ise seçimin hemen arifesine denk gelecek. O da yetmeyecek o kitaptaki bütün düşünceler bütün görüşler bu ülkeyi teslim almak isteyen küresel güçlerin Türkiye'deki acentesinin yayın organında çıkacak. Şimdi bunları gördüğümüz yerde şüphe etmeyecek miyiz? Gül ile ilgili soru sormayacak mıyız? Kendisine bundan sonra daha çok soru soracağız. Değilse yerini belli et diyeceğiz. Çünkü bizim onu koyduğumuz bir yer var. Nedir o yer? Bu ülkeyle ilgili düşünce dünyamızda bizi besleyen damarlardan beslenmiş ağabey. Biz onu aynı yerde görmek istiyoruz.”

ŞÜPHE UYANDIRACAK HER ŞEYİ YAPIYOR

- “Desin ki ‘Benim yanım Erdoğan'ın yanıdır.’ Erdoğan O'nun genel başkanı çünkü. Türkiye üzerindeki operasyonların en yoğun olduğu dönemde Gül kendisinden şüphe uyandıracak her şeyi yapıyor. Bizi yaralıyor farkında değil.”

ÜST AKLIN SİYASETİ DİZAYN ETME ÇABASI

- “Küresel üst akıl bütün ülkeleri borçlandırma üzerinden devralıyor. Siyaseti dizayn ediyor. Abdüllaziz'e yönelik yapılan darbe ile 17 ve 25 Aralık'ın gerekçeleri aynı. Erdoğan düşmanlıklarının inşa ettikleri alan da Abdüllaziz'e yapılanın aynısı.”  

BİRİLERİ CENDEREYE SOKMAK İSTİYOR

- “Birileri Sayın Gül'ü bir cenderenin içerisine sokmak istiyor. Türkiye'yi Erdoğansızlaştırma operasyonunda birileri Gül'e can simidi olarak tutunmak istemektedir. Bu dönem adamlık dönemidir. Erdoğan'ın durduğu yer milli bağımsızlık mücadelesidir."  

Akşam

Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,044 µs