En Sıcak Konular

Dağdan talimat geldi

16 Haziran 2015 08:21 tsi
Dağdan talimat geldi İmralı-Kandil hattındaki bölünme HDP'yi sıkıntıya soktu.

PKK'nın Kandil kadrosu HDP yöneticilerinin en kısa sürede dağa gelmesi talimatını verdi. HDP 'emanet' oyları korumak için önce İmralı'ya sonra Kandil'e gidecek.

Kandil'in "Oylar emanet değil" ve "Silah bırakma çağrısı yapamazsın" çıkışları üzerine, HDP yönetimi, partinin dümenini tamamen PKK'nın dağ kadrosunun kontrolüne bıraktı. Seçim sonuçları konusuna da el koyan Kandil yönetimi, HDP'ye "Derhal dağa gelin" talimatı verdi.

KANDİL'E İZAHAT

İmralı-Kandil hattındaki bölünme HDP'yi iki ateş arasında bıraktı. PKK'nın Kandil kadrosu, seçim sonuçlarını değerlendirmek için HDP'ye "En kısa sürede dağa gelin" talimatı gönderdi. Emri alan HDP yönetimi, Kandil'e gitmeye hazırlanıyor. Teşekkür ziyaretleri için sahada bulunan HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, İmralı ziyaretine izin çıkmazsa rotayı Kandil'e çevirecek. İmralı-Kandil hattındaki bölünme de HDP yönetimi tarafından değerlendiriliyor.

KANDİL'DE ÖCALAN KRİZİ

İmralı-HDP hattının yanında Kandil adeta ipleri koparmışa benziyor. İmralı'ya gidecek HDP heyetinin "silah bırakma çağrısı ile dönebilecekleri" ihtimaline karşın açıklama yapan Kandil, "silah bırakma iradesi bizde" çıkışı yaparak bu konuda Öcalan'ı dinlemeyeceklerini ortaya koydu. Kandil'in "HDP, PKK'nın yasal partisi değildir" çıkışı da partiye karşı tavrını gözler önüne serdi. 7 Haziran seçimlerinde "emanet oylarla" barajı geçen HDP, Kandil'in "Oylar emanet değil" çıkışı üzerine de çark etmek zorunda kalmıştı.

KRİZİ KONUŞACAKLAR

Kandil'e gitmenin yollarını arayan HDP heyetinin de gelinen son durumu ele alacağı belirtiliyor. HDP eş başkanları emanet oyları korumak için İmralı-Kandil ilişkilerini yeni bir çerçeveye oturtmayı amaçlıyor. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, seçimlerin hemen ardından bir televizyon programında Selahattin Demirtaş'ın, "emanet oy" değerlendirmesine itiraz etmişti.

HDP'DE YENİ ARAYIŞLAR

HDP eş başkanlarının yanı sıra grup başkan vekillerinin de bir gözü İmralı'da, bir gözü Kandil'de. Demirtaş ve Yüksekdağ'ın dışında Buldan ve Baluken de, Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'ndan gelecek cevabı bekliyor. İmralı ile Kandil arasında yapılacak ziyaretlerin ana gündemi ise iki taraf arasındaki krizi çözüme bağlayıp, "emanet oyları" güvenceye alıp "kemik oylara" çevirmek. HDP, emanet oyların kemikleşebilmesi için bir örgütlenme seferberliği başlatarak İmralı-Kandil arasında elini güçlendirmenin yollarını arıyor.

Sabah

Bu haber 929 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,141 µs