En Sıcak Konular

Malatya'da heyelan meydana geldi!

15 Haziran 2015 09:32 tsi
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde meydana gelen heyelanda 2 kişi yaralandı.

Doğanşehir ilçesine bağlı ve yamaca kurulu 13 haneli Gücük Mahallesinin alt kısmındaki yaklaşık bir kilometrelik alanda heyelan oluştu. Bu esnada ceviz bahçesinde bulunan Hasan Uçar ve eşi Hatice Uçar toprakla birlikte sürüklendi. Mahallenin alt tarafında yapılan Tektuğ Barajı'nda çalışan işçiler tarafından fark edilen Uçar çifti, Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çiftin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Vatandaşların durumu jandarmaya haber vermesi üzerine, olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede bazı evlerde çatlaklar oluşan mahalle boşaltıldı. Mahallede yaşayanlar geceyi Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince kurulan çadırlarda geçirdi.

Mahalle sakinlerinden Şevket Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün önce mahallenin hemen alt kısmındaki alanda çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Bunun üzerine bilgi verdikleri İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin mahalleye gelerek tutanak tuttuklarına anlatan Öztürk, ardından jandarma ekiplerinin yaşadıkları yeri boşaltmalarını istediğini ifade etti.
Hayvanları olduğu için ve gidecek yerleri olmadığı için ilk etapta mahalleyi boşaltmadıklarını belirten Öztürk, dün yaşanan heyelanın ardından çok korktuklarını ve canlarını zor kurtardıklarını kaydetti.

Bu esnada eşi Hatice Uçar ile birlikte bahçesinde çalışan Hasan Uçar'ın kedisini telefonla aradığını ifade eden Öztürk, "Su bulanık geliyor, kaçın dedi. Telefon irtibatımız kesildi. Bir baktık aşağıya, hanımıyla birlikte bir kilometre sürüklenmiş. Orada HES şantiyesinde bulunan işçiler çakırmış ve hastaneye götürmüş. Daha da bir haber alamadık" diye konuştu.

Şevket Öztürk'ün babası Ali Öztürk de heyelandan önce bölgeden bir duman yükseldiğini kaydederek, "Duman çıkınca kaçın dediler, biz kaçtık kendimizi zor kurtardık. Baktık orası 2 kilometre gitmiş. Dağ hep gitmiş, bağ bahçe hiçbir şey kalmamış. Evlere kavuşmaya neredeyse 10 metre yok. Evlerde çatlaklar oluştu, korkudan oturamıyoruz" dedi.

Öztürk, olayın ardından Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özkan Güneş'in gelerek mahallede incelemede bulunduğunu söyledi.

Heyelanın hala devam ettiğini ve evlerini bile tahliye edemediklerini anlatan Öztürk, yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

aa



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs