En Sıcak Konular

Montaj kayıtlar başını ağrıtacak

15 Haziran 2015 09:12 tsi
Montaj kayıtlar başını ağrıtacak 17 Aralık darbe girişimi sonrası paralel örgütün servis ettiği montaj ses kayıtlarını Meclis’teki CHP grup toplantısında yayınlayan Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlanıyor.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, paralel ihanet çetesinin çıkarları doğrultusunda oluşturulan ve 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından servis edilen ses kayıtlarını partisinin grup toplantısında dinleten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlıyor.

'PARALEL'İN SİYASİ KANADI'

Meşru hükümeti 17-25 Aralık darbe girişimleriyle deviremeyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını sosyal paylaşım siteleri üzerinden servis etmişti. FETÖ tarafından en yakınındaki isimler bile kayda alınan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sözkonusu ses kayıtlarını 11 Şubat 2014 tarihinde partisinin grup toplantısında dinletmişti. Erdoğan ise paralel yapının adeta siyasi kanadı gibi görüntü veren Kılıçdaroğlu'nun eylemiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, ancak savcılık Kılıçdaroğlu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına hükmederek 'takipsizlik' kararı verdi.

SÖZ VE DÜŞÜNCE DEĞİL

Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ise takipsizlik kararına itirazda bulundu. İtiraz üzerine dosya, Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. İtirazı değerlendiren 5. Sulh Ceza Hakimliği, 29 Mayıs 2015 tarihli kararında, Kılıçdaroğlu hakkındaki kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasına hükmetti. 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer'in verdiği kararda, 'yasama sorumsuzluğu'nun parlamento üyelerinin yasama çalışmaları esnasında söz, düşünce ve oy hürriyetlerini tam olarak korumak amacıyla tanındığını ifade etti. 'Yasama sorumsuzluğu'nun sözkonusu olabilmesi için “Meclis çalışmaları sırasında işlenmiş olması” ve “Oy, söz veya düşünce açıklaması yoluyla işlenmiş olması” gerektiğine vurgu yapılan kararda, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun Sayın Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen yasadışı yollarla elde edilmiş, montajlanmış, kurgulanmış olduğu belirtilen ses kayıtlarını teknik cihazlar kullanarak kamuoyuna açıklaması 'yasama sorumsuzluğu'nun ikinci şartı olan söz ve düşünce açıklaması olarak değerlendirilemez” denildi.

Dokunulmazlık gidebilir

“Kılıçdaroğlu, ses kayıtlarını kamuoyuna ifşa ederken kendisi herhangi bir söz ve düşünce açıklamayıp, kaydı dinletip daha sonra kendisi konuşma yapmaktadır. Bu şekilde, Meclis kürsüsünden yasadışı yollarla elde edilen ses kayıtlarının, başkalarına ait görüntülerin ve benzeri eylemlerin söz ve düşünce açıklaması olarak değerlendirilmesi mümkün değildir” ifadelerine yer veren 5. Sulh Ceza Hakimliği, dosyayı yeniden Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderecek. Kılıçdaroğlu hakkında Anayasa'nın 83/1 sayılı maddeyi ihlal ettiği gerekçesiyle fezleke hazırlanacak. Sözkonusu fezleke daha sonra Meclis'e gönderilecek. Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olmasından dolayı hakkında ceza takibatı yapılamadığına yer verilecek olan fezlekede, Kılıçdaroğlu hakkında söz konusu suçlardan ceza takibatı yapılabilmesi amacıyla yasama dokunulmazlığının kaldırılması için gereğinin yapılması istenecek.

Akşam



Bu haber 935 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs