En Sıcak Konular

MHP‘li eski yöneticiden flaş koalisyon açıklaması

15 Haziran 2015 08:39 tsi
Ülkücü camia AK Parti ile MHP’nin koalisyon kuracağı görüşünü savunuyor. Bu tezi savunanlardan biri olan Nazif Okumuş, 'Her iki taraftan da edindiğim izlenim anlaşmanın yakın olduğuna yönelik" dedi.

MHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Nazif Okumuş en ideal koalisyonun AK Parti ile MHP arasında olacağını belirterek, "Hem MHP hem de AK Partili tanıdıklarımdan edindiğim izlenim yemin törenine kalmaz anlaşırlar" dedi.  7 Haziran seçimlerinden 4 partinin parlamentoya girmesi üzerine koalisyon tartışmaları da başlamış oldu. MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Nazif Okumuş, MHP’nin bu süreçte neler yapacağının şifrelerine Akşam’a anlattı. Okumuş, MHP’nin koalisyon sürecinde yapması gerekenleri şöyle konuştu:

SENARYOLAR YOĞUNLAŞTI

"Seçim sonuçlarından sonra ülke hükümet senaryoları üzerine yoğunlaşmaya başladı.  Burada HDP dışında kimse başarılı olamamıştır.  MHP’nin içinde yıllardır siyasi yapan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki en güçlü senaryo AK Parti – MHP koalisyonudur. İkincisi de AK Parti – CHP koalisyonudur. Onun dışındaki seçenekler bir ayağı topal seçeneklerdir. MHP-AK Parti koalisyonu Türkiye’ye büyük bir zenginlik kazandıracaktır.  

ÖNCÜLÜK ETMELİ

“Hem AK Parti yöneticilerin hem de Devlet Bahçeli’nin birlikte çizeceği yol haritasıyla olacağına inanıyorum.  Şimdi Devlet Bahçeli  cicim günlerini bir tarafa bırakarak Türkiye’yi selametli bir yola, halkın isteklerine öncülük edebileceğine inanıyorum. Seçim gecesi gibi soru işaretli bir konuşma yaparsa aynen Türkiye’nin olduğu gibi MHP’nin de zorlu bir yola gireceğini düşünüyorum. Onun için ‘önce ülkem’ demesini bilen, bunu sloganlaştıran Devlet Bahçeli’nin gereğini yapacağını düşünüyorum. MHP’nin kırmızı çizgileri AK Parti’ye de oy verenlerin kırmızı çizgisidir. Anayasal ve yasal çerçevelerde hareket etmek herkesin arzusu ve isteğidir.

Bazı istekleri olacaktır

MHP’nin bazı istekleri olacaktır. AK Parti’nin bu isteklere olumlu karşılık vereceğini ve bundan kaçmayacağını düşünüyorum. İktidarın öteden beri ülkeyi yöneten bir anlayış biçimi vardır.  İktidar ortağı olunduğu halde bunların kulak ardı edilmeyeceğini düşünürüm. Bu Türkiye’nin yeniden imar edilmesi, ekonomideki istikrarın sürdürülebilmesi  ve istihdam alanında yoğunluk oluşturabileceğini düşünüyorum.

HDP desteği istenmez

HDP’nin dışarıdan desteklediği CHP-MHP koalisyonunu MHP kaldıramaz. Bahçeli’nin demokratik kültürünün böyle bir koalisyonu dikkate almayacağını düşünüyorum. Hep gerginlik, hep tartışmalar olacaktır.

Akşam

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs