En Sıcak Konular

AK Parti'de ibre o partiye döndü

15 Haziran 2015 08:14 tsi
AK Parti'de ibre o partiye döndü AK Parti'de koalisyon seçeneklerine ilişkin istişarelerde son haftaya giriliyor. Davutoğlu bu hafta eski ve yeni vekillerle bir araya gelecek. AK Parti'de ibrenin MHP'yi gösterdiği belirtiliyor.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 7 Haziran seçimlerinin ardından gerçekleştirdiği istişarelere bu hafta yapacağı görüşmelerle devam edecek. Geçen hafta parti kurmayları ve teşkilatlarla bir araya gelen Davutoğlu, bu hafta ise yeni seçilen vekiller ve eski vekillerle görüşecek. Seçimler sonrası AK Parti'de yoğun istişare süreci bu haftada aynı yoğunlukta devam edecek. İstişarelerde AK Parti'nin neden oy kaybettiğinin yanı sıra koalisyon hesapları da masa yatırılıyor. Geçen hafta AK Parti-CHP ve AK Parti-MHP koalisyonları ön plana çıkarken, parti kurmayları ve teşkilatlarla yapılan görüşmeler sonucunda MHP ile koalisyon seçeneği ağırlık kazandı. AK Parti HDP ile koalisyona ise sıcak bakmıyor. AK Parti'nin, bu hafta Resmi Gazete'de yayımlanacak resmi sonuçlara kadar koalisyon ortağı konusunda karar vermesi bekleniyor.

Kulislere yansıyan bilgiye göre AK Parti, ilk olarak MHP'nin kapısını çalacak. Alttan yürütülen gayrı resmi müzakelerde Meclis Başkanlığı ve bazı bakanlıkların MHP'ye verilmesi konusunda anlaşma sağlandığı iddia ediliyor. AK Parti'nin kesin sonuçların açıklanmasının ardından MHP ile yürütülecek bu trafiği resmi hale getirmesi ve bu trafiğin hızlanması bekleniyor. Özel bir TV kanalına konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise koalisyonun partiler arasındaki diyalogla şekilleneceğini söyledi. Kurtulmuş, "Benim kanaatim Sayın Başbakanımızın burada Türkiye'yi tatmin edecek bir koalisyon alternatifini ortaya koyabileceği yönünde. İlk turda çıkar diye tahmin ediyorum. Çıkmazsa da yine millete gideriz" dedi.

'GÖRÜŞMEMİZ OLMADI'

 
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti'nin koalisyon için hiçbir parti ile bir görüşmesinin olmadığını belirterek, "AK Parti'nin belli partilerle koalisyon kuracağı yönünde yanlış bilgiler var. Koalisyon görüşmeleri uzun sürer daha seçimden yeni çıktık" açıklamasında bulundu. Koalisyonlu dönemlerin yarar getirmediğinin altını çizen Atalay "Ama milletimiz hiçbir partiye tek başına iktidar izni vermedi. Bir araya gelin ve hükümet kurun dediler. Biz uzlaşı içindeyiz. Eski zamanlar değil artık. Bizim farklı plan ve hesaplarımız yok. Biz hükümet kurulsun ve yoluna devam etsin istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sabah



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,670 µs