En Sıcak Konular

'Koalisyon için elimizden geleni yapacağız'

14 Haziran 2015 23:04 tsi
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, hükümeti kurma sorumluluğunun AK Parti'de olduğunu belirterek, "Bu millet hangi partiyle koalisyon yapmamızı isterse o koalisyon için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, partisinin Sivas'ın Şarkışla ve Gemerek ilçelerindeki başkanlıklarını ziyaret etti.

Parti teşkilatlarına milletvekili genel seçimlerinde göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Yılmaz, AK Parti'nin aldığı yüzde 41 oy oranının, CHP ve MHP'nin toplamı kadar olduğunu söyledi. İki partinin milletvekili sayısının AK Parti'nin gerisinde olduğunu belirten Yılmaz, seçimin kazananının CHP veya MHP olmadığını ifade etti.

AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, 'Yüzde 41 oy vererek yine hükümeti kurma sorumluluğunu birinci dereceden sana verdim' dedi. Geri kalanların ancak üçü bir araya gelirse hükümet olabilir. AK Parti her bir partiyle ayrı ayrı bir araya geldiğinde bir koalisyon ortaya çıkıyor. Diğer partiler öyle değil, ikisinin bir araya gelmesi koalisyon çıkarmaya yetmiyor, mutlaka bir başka üçüncü partiyi de almak durumundalar. Dolayısıyla da yeni hükümeti kurma sorumluluğu AK Parti'ye aittir. Çok samimi olarak bütün partilerle görüşeceğiz ve bu aziz millet hangi partiyle koalisyon yapmamızı isterse de o koalisyon için elimizden geleni yapacağız. Çünkü bu millete hizmet etmek asli vazifemiz ama diyelim ki 3 parti de 'sizinle koalisyon kurmuyoruz' derse, bütün bu bizim iyi niyetimize rağmen o zaman da bu aziz millete diyeceğiz ki 'bu düğümü siz attınız, bize hükümeti kurma yükümlülüğü verdiniz ama diğerleri küstüm oynamıyorum derse' o zaman size yine gelip diyeceğiz ki 'bu düğümü de siz çözün' diyeceğiz."

AA



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,717 µs