En Sıcak Konular

8 kişi hala firari

14 Haziran 2015 12:14 tsi
Ankara merkezli usulsüz dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 34 kişiden 8'ine şu ana kadar ulaşılamadı.

Ankara merkezli usulsüz dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı verilen 34 kişiden 8'ine şu ana kadar ulaşılamadı.
 
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay'ın yürüttüğü soruşturmada, 11 Mayıs'ta, 16 ilde 34 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, bunlardan 25'i gözaltına alınmıştı.
 
Adıyaman, Antalya, Bayburt, Mersin, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Siirt, Şanlıurfa, Tokat ve Van'ın da arasında bulunduğu 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.
 
Operasyon kapsamında gözaltına kararı alınanlardan 17'sinin emniyet müdürü, 4'ünün emniyet amiri, 4'ünün başkomiser, 3'ünün komiser, 2'sinin komiser yardımcısı ve 4'ünün ise polis memuru olduğu bildirilmişti.
 
Savcı Karabay, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 25 kişiden 8 şüpheliyi adli kontrol uygulanması talebiyle, 17 şüpheliyi ise suç işlemek için örgüt kurmak ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarından nöbetçi hakimliğe sevk etmişti.
 
Savcılık, serbest bırakılmalara itiraz etti
 
Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 15'ini adli kontrol uygulanması talebiyle serbest bırakmış, 10'unu tutuklamıştı.
 
Savcılık, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 7 şüphelinin serbest bırakılmasına tutuklama koşullarının olduğu gerekçesiyle itirazda bulunmuştu.
 
Savcılığın talebi üzerine, firari durumda bulunan eski Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, eski Ankara Emniyet Müdürlüğü terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı Lokman Kırcılı, eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, eski İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı ile 4'üncü sınıf emniyet müdürü Emre Baykal hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
 
Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği, daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İstihbarat Daire Başkanlığında eski şube müdürleri Yunus Yazar ve Coşgun Çakar ile eski başkomiser Salih Keskinkılıç hakkında savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı vermişti.
 
Adli kontrolle serbest bırakılan şüphelilerden eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, eski emniyet müdürleri Hüseyin Özbilgin ve Ayhan Falakalı'nın tutuklanma talepleri ise reddedilmişti.
 
Şüphelilerden Recep Güven, Timurtaş Kayacı, Tamer Bülent Demirel, Sadık Akpınarlı, Serkan Şahan, Mustafa Başer, Harun Dağlı, Erdal Argın, İbrahim Tuka ve Ali Arslantaş, suç işlemek amacıyla örgütü kurmak ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarından tutuklanmıştı.
 
Hakkında yakalama kararı bulunan emniyet müdürü Ahmet Ümit Seçgin ile komiser yardımcısı Murat Şentürk, adliyeye gelerek teslim olmuştu.
 
Hrant Dink cinayeti soruşturmasından Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek ile eski emniyet amiri Yılmaz Angın'ın cezaevinde olduğu belirtilmişti.
 
Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 8 kişi firari, 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest, 2 kişi de emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.
 
Soruşturma
 
Şüpheliler, başta siyasiler olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı danışmanları, gazeteciler, hakimler ve iş adamlarının da aralarında olduğu 48 kişiyi, dosyalara farklı isimlerle dahil ederek dinlemekten suç işlemek için kurulan örgütü üye olma, belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal ile suçlanıyor.

aa
 

Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,007 µs