En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan başkanlara talimat

14 Haziran 2015 11:47 tsi
Başbakan Davutoğlu, seçim sonrası biraraya geldiği il ve büyükşehir belediye başkanlarından hizmetlerini aksatmamasını istedi.

Hükümet kurma çalışmaları hakkında da bilgi veren Davutoğlu, “Partimizden önce milletin menfaati, devletin menfaati neyi gerektiriyorsa yapılacak” dedi.

Önceki gün gerçekleşen görüşmede, Davutoğlu'nun belediye başkanlarına, hizmetlere ara vermeden çalışmalarına devam etmelerini istedi. Yerel ağırlıklı bir parti olduklarını belirten Davutoğlu'nun “Hizmetleri sakın 4 yılımız var diye aksatmayın. Yine yoğun bir şekilde vatandaşın derdini, sorununu çözün. Oy alamasanız bile vatandaş ile diyaloğu kesmeyin. Bugün vermez yarın verir, vatandaşa darılmayın vereceği karar saygı duyalım” dediği belirtildi.

UYUM İÇİNDE ÇALIŞIN

Belediyelerin önemine dikkati çeken Davutoğlu, başkanlara, kavga değil, vatandaşla, teşkilatla uyum içinde çalışmaları yönünde mesajlar verdi. Vatandaşla diyaloğun devam etmesini söyleyen Başbakan, “Seçimden önce nasılsanız, seçimden sonrada aynı konumu alçak gönüllüğü muhafaza edin. Bizim 4 yılımız var, bu 4 yılı çok iyi değerlendirmek zorundayız” dedi.

ÖNCE DEVLETİN MENFAATİ

Koalisyon sürecinin de gündeme geldiği toplantıda, Başbakan Davutoğlu'nun, “Milletimizi hükümetsiz bırakacak halimiz yok. Görüşmeler yaparız oturup istişare ederiz” dedi. Her partiyle biraraya gelebileceklerini ifade eden Davutoğlu'nun, “Değerlerimize ters düşmemek, ülkenin menfaatine ters düşememek doğrultusunda elimizden geleni yaparız. Bizim şahsımızdan önce partimiz, partimizden önce devletimiz ve milletimizin menfaati önemli. Şimdi milletin menfaati devletin menfaati neyi gerektiriyorsa yapılacak” dediği bildirildi.

MİLLET ZARAR GÖRMESİN

Süreçte partisinin zarar görebileceğine dikkati çeken Davutoğlu, “Mühim olan devlet ve millet zarar görmesin. Bütün partilere aynı mesafedeyiz. AK Parti bir omurgadır, onun için vazifeden kaçma gibi bir durum söz konusu değil. 76 vilayette vekil çıkarmış partiyiz” dedi. Toplantıda, AK Parti teşkilatının “darıldık, küstük, yapmıyoruz” gibi deme lüksünün olmadığı yönünde fikir ortaya çıktı.

 Yeni Şafak



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs