En Sıcak Konular

Atalay: AK Parti hiçbir partiyle görüşmedi

14 Haziran 2015 11:45 tsi
AK Partili Beşir Atalay partisinin hiçbir koalisyon görüşmesi yapmadığını açıkladı. Koalisyonun zaman alacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Kanal7'de yayınlanan Başkent Kulisi programında gazeteci Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

HİÇBİR PARTİ İLE GÖRÜŞMEDİK

Partisinin hiçbir parti ile görüşmediğini söyleyen Atalay, daha erken olduğunu seçimden yeni çıkıldığını söyledi. Atalay, "AK Parti'nin koalisyon için hiçbir parti ile bir görüşmesi yok. Resmi bir görüşme de yok. MKYK'da Başbakanımıza bir yetki verdik. Cumhurbaşkanımız hükümeti kurması için görev verdiğinde 63. hükümeti kurması için yetki verdik. Daha önceki sözlerimde çarpıtıldı. AK Parti'nin belli partilerle koalisyon kuracağı yönünde yanlış bilgiler var. Koalisyon görüşmeleri uzun sürer daha seçimden yeni çıktık. Ramazan var bayram var. Uzayacak bir turlar süreci gibi gözüküyor" dedi.

KOALİSYONLAR KRİZLERLE SONUÇLANIYOR

Koalisyonlu dönemlerin hiçbir ülkeye yarar getirmediğini belirten Atalay, "Siyasi tarihimiz bize koalisyonların fayda getirmediğini gösterdi. Hep krizlerle sonuçlandı. Ülkeye fazla bir şey kazandırmadı. Çevre ülkelerde de hep koalisyonlardan kurtulma çabası var. Ama milletimiz hiçbir partiye tek başına iktidar izni vermedi. Bir araya gelin ve hükümet kurun dediler. Biz uzlaşı içindeyiz. Etrafta da çeşitli şeyler duyuyoruz. Ancak şöyle koalisyon olur gibi söylemler var. Bunlar samimi olmaz. Eski zamanlar değil artık. Bizim farklı plan ve hesaplarımız yok. Biz hükümet kurulsun ve yoluna devam etsin istiyoruz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI-BAYKAL GÖRÜŞMESİNDE ÖNEMLİ UNSURLAR VAR

Deniz Baykal-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesini önemli bulduğunu söyleyen Atalay, "Cumhurbaşkanımız dün önemli ve farklı açıklamalar yaptı. Görev yapmadan dört partinin genel başkanıyla görüşeceğim dedi. O da aslında niyet öğrenmedir. Yani hangi koalisyon olabilir diye bakıyor. Bu zaten Cumhurbaşkanı'nın görevidir. Yani kurulabilecek koalisyona bakar. Görüşmeleri önemli görüyorum. Ayrıca sayın Baykal'la da görüşmesi oldu. Bu da önemli. Görüşme içeriği hakkında bir bilgim yok ama Cumhurbaşkanı'nı da tanıyorum, Baykal'ı da tanıyorum. İkisi de siyasette tecrübeli ve siyasete pratik bakarlar. Doğrusu onların görüşmesinde de geri planında önemli unsurlar olabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haber7



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs