En Sıcak Konular

KADEM‘e saldırı önceden planlanmış

14 Haziran 2015 10:14 tsi
İstanbul'dan Tarsus'a giden marjinal örgüt üyelerinin, Özgecan'ın duruşmasını adliye önünde izleyenleri provoke ederek KADEM üyelerine saldırı tertiplediği ortaya çıktı.

TARSUS'ta Özgencan Arslan'ın davasını izlemeye giden KADEM üyelerine saldırı planlı çıktı. Özellikle İstanbul'dan gelen marjinal örgüt üyelerinin "Sümeyye Erdoğan'ın derneği burada" diye bağırıp adliye önündeki kalabalık grubu provoke ettiği bildirildi. Olayı tüm boyutlarıyla soruşturan güvenlik güçleri provokasyon yapan grubun Tarsus'a gelecek KADEM'e saldırıyı günler öncesinden planladığını belirledi.

28 ŞUBAT'TAKİ GİBİ

KADEM Başkanı Yrd. Doç.Dr. Sare Aydın Yılmaz, önceki gün yaşanan olaylara ilişkin, “Bu meselenin asla Özgecan Davası’na gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz. Özgecan Davası bizim için bundan sonra namus davasıdır. O sloganlar adeta 28 Şubat sürecinde olduğu gibi Meclis'te Merve Kavakçı’nın dışarıya çıkarılması için yapılan tezahüratların hortlaması gibiydi. Orada saldırıya geçen insanlar hakkında hukuksal tüm haklarımızı kullanacağız. Görüntüler ortada. Asla bu davanın siyasi bir ortama çekilmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

BU NASIL BİR KİN?

Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “KADEM olarak tüm kadınların ortak meselesi olan kadına yönelik şiddeti protesto etmek ve Özgecan’ın ailesine destek olmak için oradaydık. Bir arda ‘KADEM dışarı” sloganları yükselmeye başladı. Bir başka konu da kadına yönelik şiddeti önlemek için yola çıkan bu insanların kadına şiddet uygulamasıdır. Bu nasıl bir kin ve nasıl bir nefrettir. Hak ve hukuk hiç kimsenin tekelinde değildir. Orada bizim üzerimize yürüdüler. Çevik kuvvet gecikince arbede yaşandı. Biz de tüm STK’lar gibi oradaydık. Tüm olumsuzlukları bir tarafa bırakarak şunu söyleyebilirim asla bu davanın siyasi bir ortama çekilmesine müsaade etmeyeceğiz." KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, "Bizler Özgecan Davası’nın ne olduğunu bilerek oraya gittik. O insanlara soruyorum neyin savunuculuğunu yapıyorsunuz? Bunun neresi hak ve özgürlüklerin kullanmadır. Saldırıya geçenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Bu davanın peşindeyiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi davasına ilişkin, "Davanın her aşamasını izleyeceğiz, ailenin, mağdurların yanındayız. Süreci takip ediyoruz. Herhangi bir kamu vicdanını sızlatacak sonucun çıkmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

KADEM üyelerinin Tarsus Adliyesi önünde saldırıya uğraması konusunda da İslam, "Bütün bu sivil toplum kuruluşlarının birbiriyle dostane ilişki içerisinde en azından belli bir noktaya bakmaya devam ettikleri sürece bir amaca matuf çalışmalarının çok önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

Akşam



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,562 µs